kosárlabda

2019.05.07. 16:34

Stabil dobóforma kell a kosarasoknak

Berényi Sándor, a DEAC edzője szerint lényegi lesz, meg tudják-e akadályozni a Paks gyors indításait.

Fotó: Matey István

A soproni siker után újra győzelemre törne a DEAC: szerdán 18 órától, az NB I/A középszakaszának 8. fordulójában az Atomerőmű SE látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Berényi Sándorék bíznak benne, végre megtörik az átok, és a Paks is beáll a sorba, ugyanis a Tolna megyei együttes az egyedüli, amelyet még nem tudott legyűrni a cívisvárosi kosárcsapat a szezon során.

Nem tudhatnak éppen eredményes időszakot a hátuk mögött Bognár Kristófék; a középházas szereplésüket sorozatban négy vereséggel kezdték, ám múlt szerdán megszakadt a negatív széria, 99–82-re nyertek a Sopron otthonában.

– Bízom benne, meghozza az áttörést a soproni diadal. Már meccs közben is látszott, hogy átfordult valami, védekezésben és támadásban is bejöttek azok a dolgok, amelyeket elterveztünk. Ezzel a sikerrel életben tartottuk az esélyt, hogy bejussunk a rájátszásba, illetve nyilván a fiúk hangulatának is jót tett, kellenek a pozitív élmények ahhoz, hogy újra elkezdjenek bízni magukban – tekintett vissza Berényi Sándor, a DEAC mestere, majd rátért arra is, mit vár a Pakssal szemben.

Mély rotáció

– Dzunics Braniszlav együttesének kerete a középházas gárdák közül a legerősebb. A kiváló légiósaik mellett több válogatott szintű játékosuk is van, illetve a padról beállók is hozzá tudnak tenni a játékukhoz. Ellenük még nem tudtunk győzni, igaz, vagy épp edzőváltás előtt, vagy után voltak mindig, mikor találkoztunk, de ez nem lehet kifogás. Lényegi kérdés lesz, miként tudjuk megakadályozni a gyors indításaikat, ami nagy fegyverük, valamint a magasembereikre is figyelni kell, mert távolról is tudnak dobni. Magunktól is stabil, jó dobóteljesítményt várok, csak így lehet sanszunk – fogalmazott a debreceniek vezetőedzője.

Remek hír, hogy a közel egy hónapja sérüléssel bajlódó Jahenns Manigat nemrégiben újra edzésbe állt, és mint megtudtuk, úgy néz ki, játszani is fog az Atomerőmű ellen. – Ilyen hosszú kihagyás után nem várhatunk tőle csodát, időre lesz szüksége, mire visszanyeri régi formáját, ugyanakkor már maga a jelenléte is rengeteget fog számítani – mondta Berényi Sándor.

A két egylet legutóbb április 17-én találkozott, akkor 118–80-ra diadalmaskodott a Paks, mely az előző körben a Sopront verte 119–112-re.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!