Csillagokkal érkeznek

Steve Hackett (balról) korábban Debrecenbe is elkísérte a Djabét
Steve Hackett (balról) korábban Debrecenbe is elkísérte a Djabét - © Fotó: HBN
Hajdúszoboszló – Külföldi világsztárokkal lép fel a fürdővárosban a Djabe zenekar.

Nem számít újdonságnak, hogy az erős debreceni gyökerekkel rendelkező Djabe zenekar külföldi világhírességgel áll közönsége elé, hiszen minden évben lebonyolít egy rövid turnét a Genesis gitárosával, Steve Hackett-tel. Ázsia és Európa kiemelkedő fesztiváljain, nemegyszer 15 000 ember előtt léptek fel, tomboló sikerrel.

Idei nyári koncertsorozatukon azonban egy másik világsztár is csatlakozik hozzájuk: Gulli Briem, a legendás Mezzoforte dobosa. Az izlandi zenész 2009 óta rajongója a Djabe zenekarnak, és 2012 óta rendszeresen szerepelnek együtt. A legutóbbi Djabe-albumon – mely a napokban jelent meg Forward címmel – más külföldi vendégek s a Miskolci Szimfonikusok mellett Steve és Gulli is közreműködik – derül ki a Djabe közleményéből.

A sztárokkal megerősített csapat július 20-án, vasárnap a Hajdúszoboszlói Szabadtéri Színpadon ad ingyenes koncertet, 20 órai kezdettel.

Klasszikusokkal tűzdelve

A „Djabe special guest Steve Hackett and Gulli Briem” felállás műsorában klasszikus Genesis– (Firth of Fifth, Los Endos, In that Quiet Earth) Djabe– (Dark Soup, Awakening City, Distant Dance, Angklung és a Forward album darabjai), valamint Steve ­Hackett- (The Steppes, Ace of Wands, Last Train to Istanbul) darabok szerepelnek. A koncert érdekessége lesz Banai Szilárd és Gulli Briem közös dobszólója, mely közös Drum Emotion produkciójuk részlete – ismertették.

HBN