Helyi közélet

2016.10.05. 15:53

Háromszáz gyermekszájból szállt a dal

Hajdúdorog - Bábelőadással, mesefesztivállal nyílt meg a tizedik, jubileumi kulturális napok rendezvénysorozat.

Hajdúdorog - Bábelőadással, mesefesztivállal nyílt meg a tizedik, jubileumi kulturális napok rendezvénysorozat.

Gyermekkacaj töltötte be a Mozi színháztermét a kulturális napok nyitóeseményén. A Tekergő Bábszínház előadásában az ovisok a Cilike, a hiszékeny kisegér című mesét nézték meg. Kiss Marianna bábművész vezetésével a kicsik is bekapcsolódhattak a humoros, zenés, interaktív bábelőadásba.

A Benedek Elek nyomában című időszaki kiállítás és a meseíró pályázat díjazottjait és szüleiket a Mozi vetítőtermében Csige Tamás polgármester köszöntötte. Kitért a kulturális napok mottójában megfogalmazott gondolatokra, amely szerint az eseménysorozat eszünkbe juttathatja az élet szépségét, a rendezőváros összetartó erejét, az ünnep jelentőségét – fogalmazott a városvezető a megnyitójában, de beszélt a környező települések kulturális értékeinek fontosságáról, a velük való kapcsolat szorosabbra fűzéséről.

A zene világnapján

A hajdúdorogi kulturális napok egyik legfontosabb eseménye a méltó megemlékezés a zene világnapjáról. Ehhez a város valamennyi oktatási intézménye csatlakozott hétfőn. Csodálatos dallamok csendültek fel a Szent Bazil Általános Iskola tornacsarnokában. Radics Teréz énektanárnő vezetésével és Szkiba Istvánné zongoratanár kíséretével az énekórán tanult vidám népdalok éneklése mellett az intézmény diákjai közösen tanultak meg egy dalt. A több mint 300 gyermeket számláló Csengettyű és Mécses énekkarok is aktívan közreműködtek az öröméneklésen.

Délután a Vasvári Pál téren gyűltek össze a diákok és szülei, hogy közös énekléssel ünnepeljenek a zene világnapján. A zenei programok azonban nem értek véget, hiszen a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI Zenetagozatának pedagógusai komolyzenei koncerttel örvendeztették meg a megjelenteket az iskola dísztermében.

HBN–MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában