Helyi közélet

2008.06.09. 06:33

A kocsiból ne hiányzzon a mentőláda!

<p>Debrecen – Még sosem szabtam ki bírságot egy autósra azért, mert lejárt az elsősegélydobozban található jódampulla szavatossága – mondta a Naplónak egy közlekedési rendőr.</p>

Néhány autós szerint viszont volt már erre példa, éppen az utóbbi időben a zéró tolerancia korábban. A vevőivel folytatott tapasztatalatok alapján Újházy Lászlógyógyszerész is megerősítette ezt.
Értesüléseink szerint a rendőrség ugyanakkor nem követeli már, hogy az elsősegélynyújtáshoz szolgáló láda bontatlan legyen, de nem lehet hiányos. Fölösleges tehát ezreket költeni egy új dobozra, a lejárt szavatosságú összetevők egyenként is megvásárolhatók a patikákban.

– Ezek kicserélése után a gyógyszertár a pecsétjével vagy azonosító címkéjével jelölheti a ládán, hogy a frissítés szakember felügyelete mellett zajlott és a láda a benne lévő legkorábban lejáró összetevő érvényességéig megfelel a követelményeknek! – mondta a Naplónak a patikus.

A rendőr pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elsősegélyládában kötelezően tartandó cikkek legyenek tiszták, bontatlanok.

A legenyhébb

– Az ORFK közlekedésrendészeti osztályvezetője, Jámbor István tájékoztatása szerint az elsősegélynyújtó doboz lejárt szavatossága a legenyhébb szabálysértés, amit a járművezető elkövethet.

A rendőr az eset összes körülményét mérlegeli, amikor csak figyelmezteti a járművezetőt a szavatosság lejártára, de alkalmazhat 20 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is, vagy feljelentést tesz és akár 30 ezer forintra is büntethető a járművezető.

  • A legfrissebb hajdú-bihari állások!
  • Balla Irma telefonja a föld alól került elõ…
  • Polgár: agyonverte, mert arra biciklizett…
  • Balla Irma fiát gyanúsítják
  • Késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány
  • Késelés Debrecenben, a Gambrinusz közben
  • Kisiklott egy vonat a Nyugatiban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában