Bulvár

2019.01.22. 11:38

10 hihetetlen filmes baki, amit rettentő nehéz kiszúrni

Nagyon kevés filmet vesznek fel kronologikus sorrendben; a forgatás rendje függ például az időjárási körülményektől, a színészek időbeosztásától és az anyagiaktól is. Ilyen körülmények között könnyen megeshet, hogy a filmkészítők megfeledkeznek néhány igen fontos részletről, amiket a figyelmes nézők viszont rendre észrevesznek. A Bright Side ilyen hibákból gyűjtött össze tízet.

Nagyon kevés filmet vesznek fel kronologikus sorrendben; a forgatás rendje függ például az időjárási körülményektől, a színészek időbeosztásától és az anyagiaktól is. Ilyen körülmények között könnyen megeshet, hogy a filmkészítők megfeledkeznek néhány igen fontos részletről, amiket a figyelmes nézők viszont rendre észrevesznek. A Bright Side ilyen hibákból gyűjtött össze tízet.

1. Halálsoron

A filmtörténelem egyik legnagyobb és legkedvesebb hollywoodi karakterének igazságtalan halála emberek millióiból csalt ki könnyeket. A valóságban viszont John Coffey kivégzése aligha történhetett volna a filmben ábrázoltak szerint: a villamosszéket 1941-ben használták először, a mozi pedig 1935-ben játszódik Lousianában.

2. A rettenthetetlen

Fotó: Icon Productions

William Wallace skót harcos filmben viselt öltözéke erősen emlékeztet egy hagyományos nemzeti viseletre, a skót szoknyára. A gond viszont csak az, hogy ez a ruhadarab először a 18. század elején tűnt fel, a film eseményei pedig a 13. század végén játszódnak.

3. Harry Potter és a Halál ereklyéi

J.K. Rowling könyvében gyakran megemlítik, hogy Harry Potternek zöld szemei vannak - akárcsak egykor az édesanyjának, Lilynek. A filmben Harryt Daniel Radcliffe alakítja, akinek szintén zöldek a szemei, és a filmben is hallani, hogy Harry "az anyja szemét örökölte". De a gyerekszínész, aki a fiatal Lilyt alakítja, valójában barna szemű.

4. A Gyűrűk Ura: A király visszatér

A trilógia befejező részében helyet kapott néhány furcsaság. Frodót, akit megmérgezett a Banyapók, végül Samu menti meg. Igen ám, de Frodó ekkor épp nincs teljesen magánál, és ebben az állapotban valószínűleg a szemeit sem tudná gyorsan kinyitni és bezárni. Csakhogy ez a filmben valamiért mégis lehetséges. Emellett a háló az egyik képen még nem takarja Frodó állát, a másikon viszont már igen.

5. Forrest Gump

Forrest barátja, Dan hadnagy elhatározza, hogy befektet egy "gyümölcsvállalatba". Ahogy az később kiderül, ez a gyümölcs az alma volt, a vállalat pedig a legendás Apple. Ezután az egyik jelenetben Forrest levelet kap az Apple Computer Inc.-től, amint az 1975. szeptember 23-i dátum szerepel. A cég alapítódátuma valójában 1976. április 1.

6. A Karib-tenger kalózai: A világ végén

Egy újabb eset, ahol a filmkészítők kissé megelőzték korukat. A Karib-tenger kalózai harmadik részében Barbossa kapitány és Elizabeth Swan (a csapattal együtt) Szingapúrba megy Sao Feng kapitányhoz. A kalóztörténet a 18. században játszódik, a modern Szingapúr pedig csak 1819 elején alakult meg.

7. Trója

Semmi különös, csak egy repülő a Krisztus előtti időkben. A filmesek talán úgy gondolták, hogy a görögöknek szükségük van némi légi támogatásra, esetleg azt hitték, hogy a nézőket úgyis elbűvöli majd Brad Pitt sármja, és nem vesznek észre semmit a dologból.

8. Trónok harca

A Makulátlanokat a néző hűséges harcosoknak ismeri, akik készek feláldozni életüket királynőjükért, Daenerysért. Egyikük sem lép nővel semmilyen romantikus kapcsolatba, és ennek jó oka van (a Szürke Féreg és Missandei szerelme viszont kivétel). De a kép alapján ítélve egyikük mégis házas, vagy simán csak szereti az ékszereket.

9. Django elszabadul

A film egyes részeiben A Djangót alakító Jamie Foxx napszemüveget visel, ami még manapság is modernnek és divatosnak számít. A gond csak az, hogy az első napszemüveget 1929-ben adták el az Egyesült Államokban, Quentin Tarantino mozija pedig 1858-ban játszódik.

10. Amerika kapitány: Polgárháború

A filmben van egy képsor, amelyben Pókember háló segítségével ellopja Amerika Kapitány pajzsát. A következő jelenetben Pókember már a kezében fogja a pajzsot, de az már teljesen tiszta. Hogy tudta ilyen gyorsan letakarítani?

Forrás: Bright Side


[related-post post_id="3992082"]

[related-post post_id="3953285"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!