Bulvár

2018.10.11. 13:53

Rögtönzött jelenetek, amik beírták magukat a filmtörténelembe

Azt mondani sem kell, hogy a mozijelenetek felvétele elég gyakran eltér az előzetesen megbeszéltektől. Néha viszont a váratlan incidensek és bakik túlszárnyalják az elvárásokat, és nem ritkán a filmek legjobb másodperceivé válnak. A BrigtSide összeállítása.

Azt mondani sem kell, hogy a mozijelenetek felvétele elég gyakran eltér az előzetesen megbeszéltektől. Néha viszont a váratlan incidensek és bakik túlszárnyalják az elvárásokat, és nem ritkán a filmek legjobb másodperceivé válnak. A BrigtSide összeállítása.

A Gyűrűk Ura: A két torony

Van egy jelenet, amelyben Aragorn azt hiszi, megölték a barátait. Dühös lesz, elrúgja a sisakját, és kétségbeesetten térdre rogy. Ez utóbbi oka nem a hobbitok feltételezett halála volt, hanem a dupla lábujjtörés, amit a sisak okozott. A jelenet annyira feszült és realisztikus lett, hogy Peter Jackson rendezőnek eszébe sem jutott megváltoztatni.

Eowyn Rohan város kapujában várja Aragornt. Amikor odaér, a zászlót hirtelen felkapja a szél, és elrepíti. A véletlen mozzanat tökéletes metaforája Rohan bukásának, így a direktor semmit sem változtatott rajta.

A bárányok hallgatnak

Amikor Dr. Hannibal Lecter arról mesél Clarice-nek, hogy fogyasztotta el egy népszámláló máját némi babbal és vörösborral, egy kis félelmetes szürcsöléssel is nyomatékosítja az egészet. A hátborzongató hangtól Jodie Foster is megrémült, mivel az nem volt benne a forgatókönyvben.

A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

Johnny Depp nagyon beleélte magát Jack Sparrow kapitány szerepébe, és egy csomó jelenetet rögtönzött. Például amikor beleköt Davy Jones-ba, és énekelni kezd, látni, mennyire meglepetté válik Orlando Bloom és Keira Knightley arca. Az ő reakciójuk tette igazán felejthetetlenné ezt a képsort.

Lemony Snicket - A balszerencse áradása

Olaf gróf meglehetősen színes figura, mint ahogy az őt játszó Jim Carrey is. Carrey az egyik jelenet közepén elkezdett dadogni, majd így szólt: „Várjatok! Hadd csináljam meg még egyszer! Kérem a fényeket! Gyorsan, amíg itt van a fejemben!” Ez a pár mondatocska tökéletesen passzolt Carrey eltúlzottan nárcisztikus karakteréhez.

Vissza a jövőbe II.

Biztosan emlékeztek arra a jelenetre, amiben Martyt egy csapat légdeszkás rosszarcú üldözi. A forgatókönyv szerint a bandának felfelé kellett repülnie, át a városháza ablakán. De hiba csúszott a filmesek számításába, és az egyik nő egy kinti oszlopnak ütközött, ami miatt nagyjából 9 métert zuhant. A színésznő túlélte a balesetet, de súlyosan megsérült. A jelenetet végül nem vágták ki a végső változatból.

A sötét lovag

Heath Ledger óriási improvizációs rutinját A sötét lovagban is kamatoztatta: a Gordon előléptetését követő tapsjelenetet ő maga rögtönözte. Ebben a pár másodpercben vegytisztán ott van Joker komplett személyisége.

Becstelen brigantyk

Amikor Hans Landa fojtogatja Bridgetet, valójában Quentin Tarantino kezeit látjuk Diane Kruger nyakán. A rendező meg szerette volna mutatni, hogy is kell ezt pontosan csinálni.

Foxcatcher

A film forgatása alatt Channing Tatumnak valódi idegösszeomlást kellett produkálnia. Elkezdte ütni saját magát, majd a fejével egy tükröt is betört. A jelenet nem szerepelt a szkriptben, de igencsak erősre sikeredett.

Titanic

A film hemzseg az improvizált jelenetektől, de ezt az egyet érdemes külön is kiemelni. Amikor Rose a vőlegényével vitatkozik, Billy Zane mérgében leamortizál egy reggelizőasztalt. Kate Winslet erre egyáltalán nem számított, szóval az arcáról leolvasható félelem és a zavarodottság teljesen valódi.

A csodálatos Pókember 2.

Az egyik jelenetben Pókember otthagyja Gwen Stacy-t, hogy megmentse a várost. Emma Stone itt véletlenül Peternek szólítja, majd hirtelen a szája elé kapja a kezét. A baki ellenére az egész képsor tökéletesen passzol a filmbe.

Zoolander, a trendkívüli

Derek Zoolander jóképű, ám nem túl okos férfimodell. Amikor JP azt magyarázza, hogy miért tökéletes gyilkosok a férfimodellek, Derek nem érti, miről beszél. Ez azért történt, mert Ben Stiller egyszerűen elfelejtette a szövegét. Válaszként egy olyan kérdést rögtönzött, amit már egyszer feltett: „miért pont a férfimodellek?” Ez jól ábrázolja Zoolander IQ-szintjét.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Henry Jones az egész film alatt próbálja meggyőzni fiát, hogy szerelme valójában náci kém. Amikor ez beigazolódik, Indiana Jones elgondolkozik, vajon honnan tudta apja az igazságot. Sean Connery erre - karakteréhez abszolút hűen - viccesen megjegyzi, hogy azért jött rá, mert a nő beszél álmában.

Thor: Sötét világ

Chris Hemsworth kalapácsos-fogasos jelenetét maga a színész találta ki.

A Wall Street farkasa

Ez a film is tele van rögtönzéssel, de Margot Robbie és Leonardo DiCaprio meztelen ágyjelenete még ezek közül is kiemelkedik. A rendező a forgatáson felajánlott Robbie-nak egy köntöst, de a színésznő szerint karakterének, Naominak a teste a mindene, így visszautasította a ruhadarabot. A színésznő forgatás előtt három tequilát húzott le.

Forrás: BrightSide


[related-post post_id="4012227"]

[related-post post_id="4010092"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!