Bulvár

2018.09.12. 16:54

Így néznek ki a Marvel hősei a képregényekben és a mozivásznon

Nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondjuk, hogy a Marvel-moziuniverzum hősei nem pont úgy néznek ki a képernyőn, mint ahogy az alkotóik egykor megálmodták őket. Lássunk 18 összehasonlítást arról, hogy miben is térnek el egymástól a karakterek!

Nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondjuk, hogy a Marvel-moziuniverzum hősei nem pont úgy néznek ki a képernyőn, mint ahogy az alkotóik egykor megálmodták őket. Lássunk 18 összehasonlítást arról, hogy miben is térnek el egymástól a karakterek!

1. Vízió

Vízió a filmekben az eredetihez képet sötétebb bőrszint kapott, ám a ruhája már hűebb az eredeti dizájnhoz.

2. Mantis

Mantist legutóbb a Végtelen Háborúban láthattuk, ám ott inkább aranyosnak számított. Ezzel szemben, a képregényekben sokkal harciasabb külsővel rendelkezik. A filmekben a stílusa leginkább a Lokiéra hajaz, főleg a ruhája miatt.

3. Sólyomszem

A nyilak ott vannak, ahol azoknak lenniük kell, és éppen ez az, ami Sólyomszem ruházatának a legfontosabb része. A filmben nem visel ugyan sisakot, sőt a ruhája sem olyan színes, de ettől még ugyanúgy szeretik őt a rajongók.

4. Thor

A Mennydörgés Istene egész kalandja során nem visel sisakot. A képregényes kinézetéhez a Thor: Ragnarök című filmben áll a legközelebb, ám addigra már nem csak a hosszú haját, hanem a Pörölyét is elveszti. Ezen felül Chris Hemsworth nagyon jól megragadta az isteni kinézetet.

5. Loki

Loki, a Csínytevés Istene, Thor testvére, egyben Odin fia. Szerencsére, neki meghagyták a sisakját.

6. Fekete Párduc

Kevesebb arany, és a köpeny is hiányzik. Úgy tűnik, Moziuniverzumban a Fekete Párduc jóval visszafogottabb és stílusosabb.

7. Hangya

Scott majdnem ugyanolyan a filmekben, mint a képregények lapjain, ám utóbbiban vannak bogárcsápjai, amitől még hangyaszerűbbé válik.

8. May néni

Póki nagynénje egyre fiatalabb lesz minden új Pókember filmben. A Hazatérésben kifejezetten nem egy idős hölgy, sokkal inkább egy tüzes olasz nő.

9. Ősmágus

Tilda Swinton egyértelműen nem viselt szakállat a Doctor Strange-ben, de ha mégis lett volna neki, akkor is szuperül nézett volna ki. Ugyanakkor, a képregénybeli Ősmágus egy idős férfi, ám a filmbeli egy nő.

10. Skarlát Boszorkány

Lehet, hogy szerelmi szálak fűzik Vízióhoz, azonban a maszkját és a fejkendőjét elhagyta a filmben, ami valószínűleg nem is akkora probléma, hiszen nem lehet túl hasznos a harcok során.

11. Vasember

Stan Lee folyamatosan hangoztatja, hogy Robert Downey Jr. Tony Stark szerepére született. Jon Favreau rendező amennyire csak lehet, megtartotta a képregényes kinézetet, a többi pedig már történelem.

12. Gamora

Ami Gamora kinézetét illeti, Peter Quill valószínűleg nem bánta volna, ha a szerelme valamelyik képregénybeli ruháját viselte volna.

13. Amerika Kapitány

Az első filmjében a Kapitány nagyon hasonlít a képregénybeli önmagára. Ugyanazok a színek, ugyanaz a sisak, ugyanaz a pajzs - na, nem a vibránium, hanem a másik. Legutóbbi filmjében többek között még mindig a sötétkék ruháját viseli, és a karakter, amit Chris Evans személye hozzáad, az tökéletes.

14. Bucky Barnes

a képregények hasábjain Bucky inkább Robin Hoodra hasonlít, mint egy katonára. Viszont a Tél Katonája a mozivásznon és papíron is ugyanolyan. A Russo testvérek szeretnék az alapoknál maradni.

15. Nagymester

Taika Waititi rendező meghagyta a Nagymester emberi bőrét, cserébe viszont egy szép kis sminket kapott a Thor: Ragnarökben. Ráadásul egyáltalán nem visel kesztyűt. Talán azért van, mert Jeff Goldblum ereje a gesztusaiban rejlik.

16. Groot

A filmbeli Groot kicsit olyan, mint egy szabad szellemű hippi. De most őszintén, miért is kellene neki bármiféle ruha?

17. Valkűr

Úgy tűnik, hogy Valkűr a filmben sokkal keményebb, és a hajával sem igazán törődik annyit. Ettől függetlenül a mozivásznon is rajta van az asgardi köpeny, amivel egyébként jól is néz ki.

18. Heimdall

Heimdall a képregényekkel ellentétben nem visel magán semmilyen szőrmét a filmekben, viszont a kardja és a sisakja megmaradt.

Forrás: BrightSide


[related-post post_id="3973932"]

[related-post post_id="3970467"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!