Bulvár, celeb

2017.06.11. 20:07

Halálos üzenetek: SMS-ben buzdította öngyilkosságra barátját egy tinilány

Massachusetts - Akaratlan emberöléssel vádolják azt a húszéves nőt, aki öngyilkosságra sarkallta barátját nem sokkal azelőtt, hogy a fiú meghalt. Egész kis lista gyűlt össze azokból az üzenetekből, amelyekben tippeket adott a fiatal srácnak arra vonatkozóan, miként érdemes véget vetni az életének.

Massachusetts - Akaratlan emberöléssel vádolják azt a húszéves nőt, aki öngyilkosságra sarkallta barátját nem sokkal azelőtt, hogy a fiú meghalt. Egész kis lista gyűlt össze azokból az üzenetekből, amelyekben tippeket adott a fiatal srácnak arra vonatkozóan, miként érdemes véget vetni az életének.

A Massachusetts-ben élő lány, Michelle Carter a vád szerint rendszeresen és következetesen ösztökélte a 18 esztendős Conrad Royt, hogy ölje meg magát. Az akkor még 17 éves gyanúsított olyan javaslatokat tett a fiúnak, minthogy akassza fel, vagy szúrja le magát, de egyik üzenetében például a gázmérgezést emlegeti.

Egyszerűen muszáj megtenned."

Ezt írta az egyik üzenetváltás során, miután felhergelte a fiú hezitálása. Az öngyilkosság előtt pár nappal Michelle már kifejezetten agresszívan unszolta Royt, hogy vessen véget a szenvedésének:

Nem élhetsz így tovább!"

Mielőtt elhunyt, Roy videófelvételeket készített, amelyeket a tárgyaláson is megtekintettek. Ezekből kiderül, hogy a fiú már régóta depresszióban szenvedett, úgy érzi, nincs jövője, sosem lesz sikeres, nem fog megnősülni és családot alapítani.

Conrad Royt 2014 júliusában holtan találták egy teherautóban, gázmérgezéssel vetett véget az életének. A patológus, aki a boncolást végezte, egyértelműnek látja a dolgot. Állítása szerint Michelle és Roy az öngyilkosság idején sms-eztek egymással, és a lánynak bőven jutott volna rá ideje, hogy lebeszélje a fiút végzetes tettéről, mivel legalább 20 percbe telhetett, mire az autóba áramló mérges gázok végeztek vele. A szakértői vélemény szerint Roy szervezetében az öngyilkosság idején nem volt alkohol, és drogfogyasztásra utaló jelet sem találtak.

Az ügyben még nem született ítélet, a védelem Roy depressziójára hivatkozik, Michelle ügyvédje határozottan állítja, hogy nem történt bűncselekmény, haláláért csakis maga a fiú felelős.


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!


Sokkoló fordulat vetett véget egy nő szenvedéseinek, aki hasogató fejfájással fordult orvoshoz, miután elaludt a verandán, majd felébredvén arra lett figyelmes, hogy furcsa, bizsergő érzés árad szét a fülében.

Tinderen ismerkedett meg alkalmi partnerével az a 21 éves nő, aki csak az aktus után döbbent rá, hogy a férfi az ő engedélye és tudta nélkül, még szex közben megszabadult az elején felhelyezett óvszertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!