Bulvár, celeb

2017.03.05. 13:36

Ruhacsodák a 2017-es Oscar-díjátadó gálán

Los Angeles - A rendezvényen, a korábbi évekhez hasonlóan, ismét ruhakölteményeket csodálhattunk.

Los Angeles - A rendezvényen, a korábbi évekhez hasonlóan, ismét ruhakölteményeket csodálhattunk.

Az idei, egyébként 89. Oscar-gálát 2017. február 26-án (hazai idő szerint február 27-én) rendezték meg Los Angelesben. Első alkalommal kérték fel a korábban már több díjkiosztó gálát vezető Jimmy Kimmel komikust az est házigazdájának szerepére. Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája 24 kategóriában díjazta a felsorakozott alkotásokat, melyek jelöltlistáit január 24-én ismertették az Akadémia hivatalos honlapján.

A legtöbb jelölést, szám szerint 14–et a Kalifor­niai Álom kapta, ezt követte nyolc-nyolc jelöléssel a Holdfény és az Érkezés című filmek. Érdekesség, hogy a ti­zen­négy jelölésből „csak” hat győzelemmel térhettek haza a Kaliforniai álom alkotói.

Justin Timberlake és felesége, Jessica Biel mókáznak a piros szőnyegen. Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Magyar Oscar

Az est magyar sikert is rejtegetett. Deák Kristóf Mindenki című filmje élőszereplős rövidfilm kategóriában elhozta a legjobbaknak járó trófeát. – Nagyon köszönöm az akadémiának ezt a hihetetlen díjat. Rövidre kell fognom, pedig nagyon sok embernek kell köszönetet mondanom. Először is a családomnak és a tanáraimnak, akik felneveltek és a feleségemnek is. Anna, a stáb és a szereplők nevében ajánlom ezt a díjat azoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyermekeknek. Próbáljuk meg őket jól felnevelni, oly módon, hogy büszkék lehessünk rájuk – köszönte meg boldogan az elismerést a rendező.

A legújabb divat szerint

A vörös szőnyegen megfordult majd’ mindenki, akit a filmes ipar krémjében jegyeznek. A hölgyek, néhány kivételtől eltekintve, ismét kitettek magukért és a legmodernebb fazonú nagyestélyi ruhákban tündököltek. Képeinken ezekből mutatunk be néhányat, köztük a díjnyertes magyar csapat tagjaival.

HBN


Váró Kata Anna: egyszerű, érthető történet, mely mélyen megérint.

 


A Holdfény című dráma kapta a legjobb filmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, a legfontosabb kategóriában azonban először tévedésből a Kaliforniai álom című musicalt hirdették ki győztesnek. A zűrzavarba torkolló estén a legjobb rövidfilmek között a Mindenki című magyar film diadalmaskodott. Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer munkája révén először kapta meg magyar kisfilm az amerikai filmakadémia díját.


A Magyar Filmhét programjában az Aréna moziban lesz látható Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas kisfilmje, emellett premier előtt vetítik Enyedi Ildikó Berlinben Arany Medvét nyert Testről és Lélekről című munkáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!