Bulvár, celeb

2008.06.03. 18:16

Magas hanggal, egy herével nem lehet spanyol csendőr

<p>A csendőség felvételi szabályainak módosítását sürgetik egészségügyi szakértők a spanyol kormánytól - jelentette az AFP kedden spanyol sajtóértesülésekre hivatkozva. A jelenlegi szabályozás szerint kizáró ok például a magas hang és az egy here.</p>

A spanyol belügyminisztérium alá tartozó csendőrség szabályai határozzák meg, hogy kik lehetnek a testület tagjai. A felvételi eljárásnál jelenleg kizáró ok a pikkelysömör, a dadogás, a cukorbetegség, a migrén vagy a szexuálisan terjedő betegség. "Ugyanígy elutasítják, akiknek jóindulatú daganatos betegsége van, sebhelyes, sőt, ha akkor sem lehet valaki a csendőrség tagja, ha magas a hangja, vagy mondjuk hiányzik az egyik heréje" - írja a spanyol El Pais újság.

A lap felidéz egy botrányos esetet is, amikor 2003-ban azért utasítottak el valakit, mert az arcán egy nagyobb anyajegy volt. A testület azzal magyarázta az elutasítását, hogy a jelöltet a folt túl felismerhetővé teszi.

Az orvosi szakértőket tömörítő társaság most azt javasolja a spanyol kormánynak, hogy vizsgálja felül a listát, amely már idejétmúlt. Mint mondják: a régi korok előítéletein alapuló szabályozások nagy része idejétmúlt, főként tudomány mai állását figyelembe véve.

  • Szépítő program csúnya sztároknak
  • Lindsay bugyija kivillant
  • Pucéran a bikákért
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!