Bulvár, celeb

2008.06.23. 15:12

Amy Winehouse-nak tüdőtágulása van

<p>Amy Winheouse brit énekesnő kórházban lábadozik, miután tüdőtágulás jeleit fedezték fel nála - <BR /></p>

Az apa szerint az énekesnő állapota javul, és nem kell lemondania a hétvégére tervezett fellépéseit.

Amy Winehouse a hétvégén Nelson Mandela 90. születésnapján fog énekelni, és a tervek szerint a Glastonbury fesztiválon is fellép. Az énekesnő már egy hete kórházban van, és teljesen fel fog épülni, mivel abbahagyta a dohányzást - mondta Mitch Wineheouse, Amy édesapja. A botrányairól híres sztár múlt héten lett rosszul londoni otthonában.

Dr. Keith Prowse, egy tüdőbetegségekkel foglalkozó brit alapítvány elnöke azt mondta, a tüdőtágulat nem gyógyítható. "Ha egyszer ott van, akkor ott van" - mondta. Lehet ezzel az állapottal tünetmentesen élni, de aki továbbra is dohányzik, annak rohamosan romlani fog az állapota - mondta a BBC-nek. Ha Amy abbahagyja a dohányzást, nem akadályozza az éneklését - tette hozzá.

A tüdőtágulást a tüdő károsodása okozza, és kezdetben enyhe légszomjként jelentkezhet. Végül a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, ami további légzési problémákhoz, végül akár halálhoz vezethet. Általában idős korban jelentkezik, elsősorban azoknál, akik egész életükben dohányoztak vagy olyan káros hatásoknak voltak kitéve, mint a bányászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!