Bulvár, celeb

2008.05.09. 15:50

Újabb fellépőkkel bővült a Sziget

<p>Újabb zenekarokkal, fellépőkkel bővült a 16. Sziget Fesztivál zenei kínálata. Az eddigiekhez csatlakozott többek között a Babyshambles, Alanis Morissette, Carl Cox , Ferry Corsten, a Justice és a Pendulum.</p>

A 16. Sziget Fesztivál nulladik napján az Iron Maiden, augusztus 16-án pedig az R.E.M ad koncertet. Ebben az évben mínusz egyedik napot is tartanak a Hajógyári Szigeten, amikor a Magyar Dal Napján 200 hazai zenész ad egy hétórás monstre koncertet.

Napjaink egyik legnagyobb hatású interkontinentális popszupersztárja - Pete Doherty és zenekara a Babyshambles - is fellép ebben az évben a Szigeten. Szintén a Nagyszínpadon ad koncertet az anyai ágon magyar származású kanadai-amerikai Alanis Morissette, akit az elmúlt tíz év egyik legfontosabb és legsikeresebb énekesnőjeként tartanak számon. Alanis Morissette idén Flavors Of Entanglement címmel új albumot ad ki. A lemezbemutató turné egyik állomása a Sziget Fesztivál.

A teljesség igénye nélkül koncertet ad a Pendulum Live, egy rotterdami, de karib-szigeteki ősökkel is rendelkező reggae zenész - Ziggi. A közönség meghallgathatja Ky-Mani Marley-t is, akinél nem véletlen a névegyezés, ő Bob Marley és az asztaliteniszező Anita Belnavis fia. Idén sem marad a Sziget kopasz énekesnő nélkül, Mercedes Peón is fellép augusztusban a fesztiválon. Az énekesnő a galíciai népzenét, a technót és a rockot ötvözi zenéjében.

A Party Arénában Justice, Carl Cox, Ferry Corsten, DJ Observer, Jack de Marseille és Lucca, a techno first lady-je is szórakoztatja majd a hallgatóságot.
Május közepéig még olcsóbban kaphatók a bérletek a 16. Sziget Fesztiválra. 7500 forintot spórolhatnak azok, akik ottalvós bérletet, 500 forintot pedig azok, akik hazamenős bérletet vásárolnak.

A május közepéig 30 ezer forintért megváltott ottalvós bérlet a Sziget mind a hét napjára érvényes, így a Magyar Dal Napja hétórás monstrekoncertjére, a nulladik napi Iron Maidenre és a fesztivál öt napja alatti koncertekre, többek között a R.E.M.-re, a Sex Pistolsra, a Jamiroquaira, Serj Tankianra, a Kaiser Chiefsre vagy Róisín Murphyre.

A 16. Sziget Fesztivált augusztus 12-és 18-a között rendezik meg.

  • SZIGET 2007 - a legjobb fotók 
  • R.E.M. a Szigeten
  • Iron Maiden a Szigeten
  • Új Slipknot album, új maszkokkal?
  • Teszkó sláger 
  • A Szigetelő szemszögéből
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!