Bulvár, celeb

2008.04.14. 08:02

Nem kell a Bruni-akt ára egy svájci orvosnak

<p>Egy kambodzsai kórházakat üzemeltető svájci orvos visszautasította az adományt, amit a francia elnök feleségének meztelen képét eladó gyűjtő ajánlott fel. <DIA width="900" height="700" alt="Carla Bruni és Sarkozy Angliában 2008.03.27."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Carla_Bruni__s_Sarkozy_Angli_ban_2008_03_27/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Carla Bruni és Sarkozy Angliában 2008.03.27." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Carla Bruni és Nicolas Sarkozy 2008.03.27."></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Carla Bruni és Nicolas Sarkozy 2008.03.27."></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Carla Bruni és Nicolas Sarkozy 2008.03.27."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Carla_Bruni__s_Nicolas_Sarkozy_2008_03_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Carla Bruni és Nicolas Sarkozy 2008.03.27." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az orvos azzal indokolta döntését, hogy Kambodzsában elítélik a női test kihasználását.

Az eladót egyébként a képet készítő fotós győzte meg, hogy az árverésen befolyt összeget ajánlja fel jótékony célra - állítja a Le Matin Dimanche svájci vasárnapi lap.

A francia államfő feleségét, Carla Brunit meztelenül ábrázoló fényképért 91 ezer dollárt (csaknem 14,5 millió forintot) fizetett egy kínai gyűjtő a New York-i Christie s aukcióház csütörtöki árverésén. A képet készítő svájci fotós, Michel Comte meggyőzte a fényképet eladó német gyűjtőt, hogy a befolyt összeget ajánlja fel jótékony célra. Gert Elfering pontosan ezt tette, amikor a pénzt a svájci gyermekorvosnak, Beat Richnernek akarta adni.

Az orvos azonban visszautasította az pénzt, mert az "a női test kihasználásából" származik, és ezt Kambodzsában elítélik. "Ha elfogadom, az sértés lett volna a betegek és édesanyjaik számára" - mondta Richner. A doktor szerint ráadásul az ajánlattal csak reklámozni akarták az árverést és a fotóst.

Az összeget így egy olyan svájci kutatóintézet kapja, amely a szegény országok víz-újrahasznosításán dolgozik, azaz szennyvízből ivóvizet próbálnak előállítani.

A szintén svájci fényképész egyébként korábban azt mondta, több ezer meztelen képe van még Nicolas Sarkozy francia elnök feleségéről, de ezeket sosem adná el.

További cikkek:

  • Carla Bruni meztelenül pózolt
    Az egyik spanyol férfimagazin kamerái előtt vetkőzött le Carla Bruni
  • Elárverezik Carla Bruni aktját
    Carla Brunit meztelenül ábrázoló kép kerül kalapács alá jövó hónapban New Yorkban a Christie s aukciósház árverésén.
  • Carla Bruni levette a lábukról a franciákat
    Tízből kilenc francia azt gondolja, hogy Carla Bruni-Sarkozy elegáns és modern hölgy - adta hírül vasárnap egy francia napilap.
  • Carla Bruni: soha nem válok el Sarkozy-től
    Egy életre szól Carla Bruni házassága Nicolas Sarkozy-vel: ezt a popsztár-szupermodell nyilatkozta.
  • Fejfájást okoz az indiai protokollnak Sarkozy barátnője
    Az államfő nemrég vált el, azóta pedig a volt szupermodellel, Carla Brunival mutatkozik a politikus. A karácsonyt is vele töltötte Egyiptomban.
  • Részletek Nicolas Sarkozy esküvőjéről 
    Az 53 éves elnököt és 40 éves aráját, az ex-manöken énekesnő Carla Brunit, akivel tavaly november ismerkedett meg, Párizs VIII. kerületének polgármestere adta össze.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!