Bulvár, celeb

2007.12.30. 09:12

Sztárválogatás 2007 - 14. rész: Havas Henrik

<p>2007 szeptemberében Havas Henriket kirúgták a TV2-ből. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/kicsoda-havas-henrik/cn/boon-news-em_01-20070905-010439"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Havas Henrik [.pdf - 51KB]</B></A></p>

A TV2 letiltja a képernyőről Havas Henriket, a Mokka műsorvezetőjét - közölte a kereskedelmi csatorna szeptemberben.

 

A Mokka (volt) műsorvezetője azzal egészítette ki a fentieket, hogy „Nagyon fájlalom, hogy búcsúzni kell a TV2-től, elsősorban a társak hiányoznak majd.

Nem is annyira Liptai Claudia, mint inkább Várdy Zoltán vezérigazgató, akiben egy remek, felkészült, jó humorú vezetőt ismertem meg.”

Ahogy Várdy Zoltán vezérigazgató fogalmaz, „amennyiben Havas Henrik nem változtat viselkedésén nincs helye a TV2-n!” - vagyis ha „változtat”, akár ismét lehet. A TV2, amely közleményt adott ki az ügyben, nem árult el ennél többet a fejleményről - utal rá az Index hírportál beszámolója -, nem mondták el, hogy pontosan milyen megnyilvánulások nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez.

A biztosíték állítólag a következő miatt ment ki a TV2 vezetésében: az egyik reggeli Mokka műsorban egy telefonos játék vezetése során Havas Henrik, úgymond, túl könnyűnek találta a betelefonálónak felteendő kérdést, és ennek úgy adott hangot, hogy köszönetet mondott a „nehéz kérdésért” a szerkesztőknek és a TV2 „csodálatos vezérigazgatójának”.

Bennfentes információforrásokra utalva az webes orgánum arra gyanakszik, hogy Havas Henrik az utóbbi időben több megjegyzést tett, többször élő adásban is a csatorna új vezetőire, illetve a Mokka című műsor szerkesztőire - és ez vághatta végül ki a biztosítékot. Pedig azt a szimbolikus biztosítékot már eddig is többször fenyegette túlfeszültség... !

Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez” - áll a távirati iroda által nyilvánosságra hozott közleményben.

Havas Henrik néhány beszólása a sok közül

- Kiszel Tündére és lányára, Donatellára tett megjegyzést, aki telefonos bejelentkezésekor azt üzente a műsorvezetőnek, nézzen a tükörbe és gondolkozzon

- a Fehér Anettkával folytatott eszmecsere (...) lényegében arról szólt, hogy Havas szerint olyan keresztnév, hogy Anettka nem létezik. A Budapest Tévé műsorvezetője eredetileg az űrutazásait szerette volna promotálni a reggeli műsorban, végül a beszélgetés nagy részében a nevének eredetét bizonygatta.

- a kelet bölcsességéről beszélő Baló Júliának elmagyarázta, hogy nekünk, magyaroknak nincs sok közünk Ázsiához

- amikor Jakupcsek Gabriella mint műsorvezetőtárs került szóba, Havas kijelentette, a műsorvezetőnőnek túl kicsik a mellei, márpedig ő a nagy mellű nőket szereti

- Karsai Zita is megtudhatta Havas Henriktől, hogy ronda a csizmája, és nagy, lapátkeze van

- Szabad György volt házelnökről Havas úgy gondolta, hogy a Fidesz esetleges anyagi gondjait kihasználva, pénzért csábította magához a Fidesz. „Fiatal az asszony, állítólag, és Gyuri bácsinak egzisztenciálisan anyagi problémái voltak” - fogalmazott Havas a 2006 március 21-i adásban, ami után Szabadi György rágalmazás miatt beperelte a műsorvezetőt.

- 2007. januárjában Havas HenrikDr. Pécsi Ágnes középiskolai tanárnőt bántotta meg a vele készített interjú alatt, aki kollégáival együtt a Lengyel Gyula Szakközépiskola bezárása ellen éhségsztrájkkal tiltakozott. Dr. Pécsi kolléganője elmondta, vékony testalkata és más teendői miatt nem csatlakozott az éhező kolléganőhöz, ekkor Havas a molett tanárnőhöz fordult. „Önnek a férje is örülhet, azt hiszem, hogy gyakrabban kellene éhségsztrájkolni, most nem akarok ezen ironizálni, tényleg van miből”- jegyezte meg.































Havas Henrik több évtizede ismert újságíró, tévériporter, műsorvezető, egyszersmind médiasztár - utóbbi minőségében talán akkor lépett a legmagasabb lépcsőfokra, amikor annak idején a Heti Hetes című szatirikus műsorsorozatba került, a vendég-stáb alapembereként.

Nota bene, anno az is médiabotránynak számított, amikor - csatornák közötti polémiát gerjesztve - idővel otthagyta a Heti Hetest. Amint az Origo internetes lap felidézi pályafutásából: a Mokka többször került már Havas miatt az ORTT Panaszbizottsága elé, 2004-ben például „tahó vidéki művház”-nak nevezte a bokszgálának helyet adó tapolcai művelődési házat, 2006-ban pedig Szabad Györgyöt sértegette a műsorban.

Sztárválogatás 2007
 A 2007-es évben sem maradtak el a botrányok, bakik és érdekességek a sztárvilágban. Most ezeket gyűjtöttük össze, és januárig mindennap felelevenítjük, kik voltak azok a hírességek, akiknek nem egészen úgy sikerült 2007, ahogyan gondolták.






További cikkek:

  • Sztárválogatás 2007 - 13. rész: Annácska
  • Sztárválogatás 2007 - 12. rész: Winehouse

  • Sztárválogatás 2007 - 11. rész: George Michael
  • Sztárválogatás 2007 - 10. rész: Pamela Anderson
  • Sztárválogatás 2007 - 9. rész: Beyoncé
  • Sztárválogatás 2007 - 8. rész: Bush
  • Sztárválogatás 2007 - 7. rész: Paris Hilton
  • Sztárválogatás 2007 - 6. rész: Miss USA
  • Sztárválogatás 2007 - 5. rész: LiLo
  • Sztárválogatás 2007 - 4. rész: Salap
  • Sztárválogatás 2007 - 3. rész: Farkasházy
  • Sztárválogatás 2007 - 2. rész: Segal
  • Sztárválogatás 2007 - 1. rész: Britney Spears



  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!