Atlétika

2023.08.18. 11:17

Török Gergely már vasárnap bizonyíthat a vb-n

A DSI Debrecen öt atlétája közül, akik indulnak a világbajnokságon, elsőként a magasugró Török Gergely mutatkozhat be a Nemzeti Atlétikai Központban.

Haon.hu

Török Gergely lesz az első bemutatkozó a debreceniek közül

Forrás: NS-archív

A férfi 20 kilométeres gyaloglással rajtol el a Budapesti Atlétikai Világbajnokság, szombaton délelőtt 8 óra 50 perckor dördül el a startpisztoly. Mint arról korábban beszámoltunk, a DSI Debrecen öt kiválósága, Kozák Luca, Kerekes Gréta, Szilágyi Réka, Klekner Hanga és Török Gergely képviseli városunkat a sportág legrangosabb versenyén.

Amint azt a klub honlapján írják, elsőként Török Gergely lép rekortánra, vasárnap délelőtt rendezik ugyanis a magasugrás selejtezőit. Hétfőn Klekner Hangáért szoríthatunk, ha a cívisvári rúdugrónak sikerül megjavítani az országos csúcsot, akár a döntőben is ott lehet.

Kedd délután Kozák Luca és Kerekes Gréta 100 gáton próbálja magát beverekedni a másnapi előfutamba. Szerdán délelőtt rendezik a női gerelyhajítást, a mezőnyben ott lesz magyar bajnok Szilágyi Réka.

Időrend
Augusztus 20., szombat 10.35: férfi magasugrás selejtező (Török Gergely)
Augusztus 21., hétfő 18.40: női rúdugrás selejtező (Klekner Hanga)
Augusztus 22., kedd 18.40: 100 gát előfutam (Kozák Luca, Kerekes Gréta)
Augusztus 23., szerda 10.20: női gerelyhajítás selejtező (Szilágyi Réka)
A világbajnokság teljes időrendje az alábbi linkre kattintva látható: https://worldathletics.org/hu/competitions/world-athletics-championships/budapest23/timetable-info

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!