Sportturizmus

2023.08.16. 16:46

Már csaknem 340 ezer vendégéjszakát foglaltak Budapestre az atlétikai világbajnokság idejére

Már majdnem 340 ezer vendégéjszaka-foglalást fogadtak a budapesti szálláshely-szolgáltatók az atlétikai világbajnokság idejére - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján több mint 70 százalékban külföldiek foglaltak szállást augusztus 19. és 27. között. A legtöbben ismét onnan érkeznek, ahonnan máskor is sokan jönnek, főképp Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból, de Olaszországból, Spanyolországból szintén jelentős az érdeklődés, továbbá Argentínából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Indiából, Kanadából és Kínából ugyancsak várhatók vendékek nagyobb számban. Mind a külföldi, mind a belföldi vendégek többségében 4 és 5 csillagos szállodákba foglaltak szállást.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs, az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vb kezdete előtt 21 nappal tartott sajtótájékoztatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 29-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A közlemény szerint 

a sportturizmus az egyik legdinamikusabban növekvő idegenforgalmi ágazat. 

A sportversenyek látogatói általában több időt töltenek Magyarországon, mint a szabadidős turisták, többet költenek és gyakrabban vesznek igénybe magasabb színvonalú szolgáltatásokat. Az MTÜ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy 

a versenyzők és a szurkolók beszámolói jó hírét viszik majd Magyarországnak, a közvetítések pedig csaknem 1 milliárd embert érnek el.

 Ezek hatását Horváth Péter felbecsülhetetlennek tekinti az idegenforgalom szempontjából – írták.

A Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte az atlétikai világbajnokságot, mivel annak jelentősége túlmutat azon a 9 napon, amíg a versenyek tartanak. Németh Balázs szerint

az esemény hosszú évekre, akár évtizedekre szólóan kedvező benyomást alakíthat ki Magyarországról. 

A nemzetközi imázsépítésben mindig jelentős szerepet játszanak nagy nézettségű, nemzetközi sportversenyek, mint például a Formula1 Magyar Nagydíj vagy korábban a FINA Vizes Világbajnokság – olvasható a közleményben.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!