Atlétika vb

2023.08.23. 11:57

Atlétika vb: nem jutott tovább a selejtezőből Szilágyi Réka

A DSI Debrecen gerelyhajítója, Szilágyi Réka 56.21-es dobása nem volt elég a döntőbe kerüléshez.

Haon.hu

Szilágyi Réka nem jutott be a döntőbe

Forrás: UN-archív

A DSI magyar bajnoka, Szilágyi Réka is bemutatkozott a Nemzeti Atlétikai Központban: szerdán délelőtt, a női gerelyhajítás selejtezőjében az A csoportba került Réka. A 18 fős mezőnynek a világranglista első japán Haruka Kitagucchi, a kétszeres világbajnok ausztrál Kelsey-Lee Barber is tagja volt, illetve öten 67 méter feletti egyéni csúccsal rendelkeztek. Amint azt a debreceni klub honlapján írták, Szilágyinak 62.45 az egyéni rekordja, idén viszont csak 57.06-ig jutott, igaz sérülés is hátráltatta a szezonban. 

Réka a vb előtt úgy fogalmazott: „Szinte biztos, hogy a döntőhöz 61 méter felett kell dobni, ha sikerül minél tökéletesebben kiviteleznem a mozdulatsort, ott lehetek a legjobbak között”. Számszerűen nézve, a döntőhöz 61.50-et kellett dobni, vagy a legjobb 12-ben lenni.

A cívisvárosi kiválóság 56.21-es dobással kezdett, második kísérletre pedig nem tudott javítani, 54.14-nél ért földet a gerely. Harmadikra sem sikerült messzebbre hajítania a szert, le sem mérette a dobást, így maradt az 56.21, ezzel csoportjában a 12. helyen zárt, és számára a selejtezővel befejeződött a világbajnokság.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!