Sport

2012.11.28. 08:22

Megérdemelten léptek át a Szparin

Labdarúgás - Egy gólos előnnyel érkezett az NB II-es Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára az Oláh Gábor utcába, ugyanis a múlt heti odavágót a Szpari - őrületes hajrában fordítva - 3-2-re megverte a DVSC-TEVA gárdáját.

Labdarúgás - Egy gólos előnnyel érkezett az NB II-es Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára az Oláh Gábor utcába, ugyanis a múlt heti odavágót a Szpari - őrületes hajrában fordítva - 3-2-re megverte a DVSC-TEVA gárdáját. Ahogyan tehát a bajnokságban sem megy valami fényesen a zsinórban öt vereséget számláló hajdúságiaknak, úgy a kupában is meggyűlt a bajuk a Nyírségben. Ennek megfelelően túl sokat nem óvatoskodhatott a kezdőcsapat összeállításakor Kondás Elemér, hiszen az ősi riválist kötelező volt kivernie a Lokinak, azonban egy tragédia délután átírta a debreceniek felállását: édesapja hirtelen elhalálozása miatt a középső védő Mészáros Norbert nem vállalhatta a játékot kedden este.

Kondás Elemér nem bízott semmit sem a véletlenre, a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét, a továbbjutás reményében.

Korai gól

Agilisen kezdett a Debrecen, de többször is hiba csúszott az utolsó passzokba, ezért nem alakult ki komolyabb helyzet. Nem úgy a 14. percben, amikor egy levágódó lövést Adamo Coulibaly fülelt le a tizenhatos vonalán, lépett néhányat és higgadtan a kapuba lőtt. Három perc múlva Coulibaly verte át a nyíregyházi védelem bal oldalát, beadása Sidibét találta meg, aki fordulásból tüzelt, Balogh lábbal védte a közeli lövést. Jellemző volt a játékra, hogy az első veszélyesebb lehetőség negyedórával a szünet előtt adódott a vendégek előtt, de Pákolicz elől kivágták a labdát. A félidő végére leült kissé a meccs, a Loki dominált, de a ziccerek elmaradtak, ezért egy gólos előnnyel vonulhatott pihenőre a vendéglátó.

Újra felpörögtek

A második játékrész egy védelmi megingással kezdődött és egy Szpari-góllal: a visszagurított labdát Minczér rúgta a bal alsó sarokba, ezzel a Nyíregyháza állt továbbjutásra. Szerencsére nem sokáig, mert a ritmust váltó Loki a 60. percben újra betalált, egy Bódi-Bernáth-Szakály akció végén a válogatott középpályás közelről a hálóba perdített. Robogott tovább a Lokomotív és három minutummal később ismét gólt szerzett, ezúttal ismét Adamo Coulibaly volt eredményes, óriási gólt ragasztva a bal sarokba.

Zengett a hazai szurkolótábor, a lokisták pedig szemre tetszetősen kezdtek el játszani, élvezhetővé téve a találkozó ezen szakaszát. Az utolsó negyedórára ráerősítettek vendégek, akiknek gólt kellett szerezniük ahhoz, hogy legalább hosszabbításra hozzák a meccset, de a DVSC végig állta a sarat.

A célt teljesítette a gárda: legyőzték az ősi riválist és 5-4-es összesítéssel bejutottak a legjobb nyolc közé. S reményeink szerint ezzel azt a bizonyos gödröt is maguk mögött tudják a fiúk.

HBN-TN

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Gratulálok a srácoknak, akik becsülettel tették a dolgukat és végrehajtották amit kell: nyertek és továbbjutottak a Magyar Kupában. Jól kezdtünk, a szünet után egy hibából gólt kaptunk, de tudtak újítani a srácok és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Brekk János: Megérdemelten jutott tovább a Debrecen, de úgy vélem, én sem lehetek elégedetlen a játékosaim teljesítményével. Sajnos, nekünk nincs olyan erős keretünk, hogy hat nap alatt három meccsen is a legjobbat nyújtsuk, ez most ennyire volt elég.

A tények

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

DVSC-TEVANyíregyháza 3-1 (1-0)

Debrecen, 3000 néző. Vezette: Oláh G. (Varga, Bozó)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Ludánszki, Simac, Korhut – Bódi, Varga, Se. Bouadla (Czvitkovics 72.), Ferenczi (Szécsi M. 61.) – Sidibe (Szakály 46.), Coulibaly

Nyíregyháza: Balogh - Benkő, Ambrusz, Farkas, Mészáros M. – Davidov (Simon 67.), Szilágyi (Reznek 56.), Minczér - Pákolicz - Kovács, Csorba (Montvai 83.)

Gól: Coulibaly (16.), Minczér (51.), Szakály (60.), Coulibaly (63.)

Sárga lap: Kovács Á. (32.), Simac (50.), Szilágyi (53.), Mészáros M. (82.), Korhut (86.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!