Magyarország

2009.01.05. 13:01

Óvodások balesete - még mindig a kórházban van a súlyosan sérült kisfiú

<p>Még mindig a kórházban van az a kisfiú, akit még 2008 november végén, a XI. kerületben történt baleset után kellett újraéleszteni.</p>

A balesetben öt másik társa is megsérült, mikor az őket szállító kisbusz egy terepjáróval ütközött. A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint az ügyben tart a nyomozás, jelenleg szakértői vélemények beérkezésére várnak.

Buncsik Ildikó, a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs vezetője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a kisfiú még mindig kórházi kezelésre szorul. Az életveszélyen hetek óta túl van, nincs intenzív osztályon, de hosszú kórházi tartózkodásra és hosszú gyógyulási folyamatra kell számítani az esetében.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, november végén, a XI. kerületi Előpatak és Pannonhalmi utca kereszteződésében egy terepjáróval ütközött egy óvodásokat szállító kisbusz. Összesen hat gyermek sérült meg. A legsúlyosabban sérült kisfiúnál az elsőként kiérkező mentőorvos nem állapított meg életjeleket, így a szabályok szerint a többi gyermek ellátását kezdte meg.

Később a klinikai halál állapotában lévő óvodást a tűzoltók doktora kezdte újraéleszteni, sikeresen. A szakértőknek egyebek mellett azt is meg kell állapítaniuk, voltak-e megfelelő biztonsági berendezések, például gyermekülés az óvodások buszában. A balesetkor több olyan információ is napvilágot látott, hogy nem volt ilyenekkel felszerelve a jármű.
· Óvodások buszbalesete
· Balesetek, bűnügyek
· Forgalommal szemben az úton  
·
Kisfiú halt meg a balesetben
· Az autópályán szökött meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!