Bravúrban bízik Bulath Anita

Bravúrban bízik Bulath Anita
A nyolcgólos hátrány ellenére sem kilátástalan a helyzet – állítja a Loki átlövője.

Annyira nem volt reménytelen a helyzetünk, mint amire a 28–20-as végeredményből következtetni lehet. Ha azt vesszük, hogy nem hibázzuk el azt a három hetest, ami elrontottunk, s a bírók nem fújják meg annyira a Buducsnosztnak a hazai pályát, akkor lehetett volna háromgólos a különbség is, s akkor most egészen más színben látnánk a világot. Azt azért el kell ismernem, nem játszottunk úgy, ahogy kellett volna, sokat hibáztunk, ennek ellenére állítom, nem volt reális a nyolcgólos hazai győzelem – nyilatkozta a Naplónak Bulath Anita, a DVSC-Korvex válogatott játékosa a podgoricai összecsapásról.

Kevés gól

Nem a legjobb előjelekkel utazott el a Loki a KEK nyolcaddöntőjének első találkozójára Montenegró fővárosába, hiszen a csapat vitathatatlanul nincs bombaformában, ráadásul Mörtel Renáta kidőlése mellett több játékos is lázas beteg volt a találkozó előtt. És amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy a Bajnokok Ligájából kipottyant Buducsnoszt egy igen jó erőkből álló garnitúra. – Küzdöttünk, hajtottunk, próbáltuk kihozni magunkból a maximumot, de sajnos olyan helyzetben van most a csapat, hogy mégsem működnek úgy a dolgok, ahogy kellene – fogalmazott Buli, aki arra is reagált, hogy nagyon kevés az a 20 gól, amit a DVSC lőtt. – Sajnos kintről nem tudtuk átlőni őket, akire ez a feladat hárult volna, Hornyák Dóra betegen vállalta a játékot, ezért kevés időt töltött a pályán. Visszafogottan kézilabdáztunk, ennek eredménye, hogy kevesen lőttünk gólt.

Van remény

Vasárnap következik a debreceni visszavágó, ahol Bulath Anita szerint igenis van keresnivalója a debrecenieknek. – Egyáltalán nem verhetetlen csapat a Buducsnoszt, egy nagyon jó taktikával meglephetjük őket a Hódosban; nem győzelemre, hanem továbbjutásra kell játszanunk! Akkor lehetünk sikeresek, ha lesznek igazi húzóembereink és jól védekezünk. Amennyiben az első félidőben több gólt le tudunk dolgozni a hátrányból, akkor a szünet után bármi előfordulhat. A bravúrhoz szükségünk lesz a szurkolóink biztatására is, hiszen csakis közösen érhetjük el a sikert – tekintett a jövőbe Bulath Anita.