Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.03. 08:19

Verés után Molotov-koktéllal nyomatékosítottak...

<p>Miskolc - Beszólás, verés, visszacsapás, Molotov-koktél dobás - szavakban ezzel jellemezhető az a bűncselekménysor, ami a közeli napokban, az éjszakai órákban történt Miskolc külterületén a Mély völgyben lévő utcában.&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/BTK.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A> [.pdf - 912KB]</p>

Egy fiatalkorú fiú és társai hajtottak hazafelé a Mélyvölgyben, az aznap harmincezer forintért vásárolt személykocsival. Az Árok utcában lévő ugyancsak fiatalokból álló kisebb csoport tagjai azonban állítólag "beszóltak" a kocsiban ülő lánynak. Erre a járműből kipattanó fiúk rátámadtak a "beszólókra", sőt mobiltelefont is zsákmányoltak tőlük. Majd tovább hajtottak.

A második felvonást - a jelenlegi adatok szerint - már a megvert csapat tagjai nyitották meg. A látásból és becenévről ismert autósok után mentek, hogy visszavágjanak, de végül megfutamodásra kényszerültek. Az autós csapat pedig harmadig és egyben záró felvonásként immár egy Molotov koktéllal érkezett a gyalogos csapat telkéhez. Az égő palackot az udvarra dobták. Az ijedtségen kívül azonban más baj ekkor nem történt. Csupán égési nyomok és cserépmaradvány jelezet a becsapódás helyét a füvön. Az első felvonáskor azonban az egyik gyalogos fiút alaposan helyben hagyták.

A gyalogos csapat rendőrt hívott, és a járőrök forrónyomon kezdték meg a tettesek kézrekerítését. A megvert személyek leírása alapján keresték a környéken a fehér kocsit. Több fehér színű járgány állt itt és ott, de motorháztetejüket az egyenruhások hidegnek találták. Azok az autók régebben ott álltak. Nemsokára azonban meglett az a bizonyos, azon a napon, harmincezerért vett autó, ami nagy valószínűséggel azért robbant le idő előtt, mert a közelben lévő benzinkúton dízel helyett benzint tankoltak bele.

A Miskolc Rendőrkapitányság őrizetbe vette a fehér kocsi három (köztük két fiatalkorú) utasát. A járművet egyébként egy fiatalkorú fiú vezette, természetesen jogosítvány nélkül. Egyelőre még azt sem tudni, hogy az autónak rendben voltak-e a papírjai. Volt-e rajta vizsga, kötöttek-e rá biztosítást. Ez azonban csupán a hab a tortán. A gépjármű ifjú birtoklójáról az adategyeztetéskor kiderült, hogy már eddig is sokszor összeütközésbe került a törvénnyel.

A rendőrség csoportos rablás miatt indított nyomozást a trió ellen, a Miskolci Bíróságon pedig valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró.

A bűncselekményről lapunkat informáló személy szerint rasszista indíttatású lehetett a támadás, mert cigány származású fiatalokat vertek meg, majd dobtak be Molotov koktélt hozzájuk. Ennek azonban ellentmond, hogy az elkövetők is ugyanahhoz az etnikai körhöz tartoznak. A vizsgálat során rasszista indíttatás fel sem merült.

A sértettek sem emeltek szót, vagy tettek bejelentést emiatt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!