Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.20. 12:02

Nincs félelem a bomba miatt...

<p>Nem okozott riadalmat a Harsányi úton, az erdőben lévő gázátadó mellett letett, és fenyegetésnek szánt bomba. A tetthelyen egy gumikesztyű jelezte, hogy ott bűnügyi technikus járhatott...&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Nincs félelem a bomba miatt... - 2008.09.20."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nincs_f_lelem_a_bomba_miatt______2008_09_20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nincs félelem a bomba miatt... - 2008.09.20." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/albums/B%C3%BCkkaranyos%20bomba/@@overview.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Munkatársunk megkereste a Harsányi út mellett azt a helyet, ahol a helyiek szerint a rendőrök megtalálták a budapesti közintézmények bomba-fenyegetésének komolyságát alátámasztani szándékozó robbanó szerkezetet. Jóval Bükkaranyos előtt, egy az erdőbe vezető kavicsos út melletti gázátadó telephelyénél volt a bomba a hivatalosan meg nem erősített információk szerint. A kis tisztáson bőven akadt szemét. Üres sörös dobozok, óvszerek terítették be a helyet. A telephely kapubejárója mellett találtunk egy gumikesztyűt, ami azt látszik alátámasztani, hogy bűnügyi technikus, helyszínelő járhatott ott. Más konkrét bizonyíték azonban nem akadt.

Nyugalom és spekuláció

A közelben lévő lőtér gondnoka, Nagy Sándor szerint a Bükkaranyoson élők körében szóbeszéd tárgya volt az a bizonyos bomba, de igazából senki nem ijedt meg, nem keltett félelmet az esemény. Senki nem volt ugyanis közvetlen veszélyben. Akadt azonban olyan spekuláció, hogy amennyiben a robbanószerkezettel a gázátadó csöveit a levegőbe röpítették volna, egy időre földgáz nélkül maradhatott volna Miskolc. Ez persze csak feltételezés - tették hozzá azok, akik gyakran nézik a Közel-keleti terrortámadásokról, szóló, esetenként gáz, vagy kőolaj vezetékekben kárt tevő robbantásokról tudóstó híreket. Az ügyben vizsgálatot folytató és a bombakészítő elfogásán dolgozó nemzeti Nyomozó Iroda pénteken nem szolgált új információval.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!