Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.02. 12:04

Diákok, igazolvány nélkül

<p>Miskolc - Nem érkeztek meg szeptember 1-jére az iskolákba a diákigazolványok, panaszolta több oktatási intézmény vezetője is. A késés nem kis gondot okoz a diákoknak és a szülőknek.</p>

Bár az igénylőlapokat idejében elküldtük, a diákigazolványok mégsem érkeztek meg. Hétfőn csak az ideiglenes igazolványokat kaptuk meg – tájékoztatta lapunkat Póczos Barnabás, a Herman Ottó Általános Iskola igazgatója. –A csúszás külön költséget jelent a szülőknek, hiszen az ideiglenes igazolványok 500 forintba kerülnek, az igazit pedig már megigényelték 550 forintért. Egyes közlekedési eszközökön nem elég az iskolalátogatási papír, a szülők kénytelenek megvenni az ideiglenes igazolványt is.

Mint megtudtuk, a sportoló gyerekeknek is bosszúsággal kell számolniuk. Az igazgató elmondta, ha őket versenyre akarják vinni, akkor csak a központi nyilvántartásból kinyomtatott, a jegyzővel és az iskola vezetőjével aláíratott papírral igazolhatja magát a tanuló, ha még nincs diákigazolványa.

Buszon lehet

Úgy tűnik, a Borsod Volán rugalmas. Az ő buszaikon október 31-éig elfogadják az iskolalátogatási papírt vagy a diákigazolványt igénylő lap fénymásolatát, tudtuk meg Ujj Zsuzsa PR-menedzsertől. Az MVK járatain sincs probléma. Braun Csaba, a marketing osztály vezetője lapunknak úgy nyilatkozott: az általános iskolák elsősei október 31-éig utazhatnak igazolvány nélkül a bérletszelvény felmutatásával, hiszen látszik rajtuk, hogy diákok. Az idősebb tanulók szintén október végéig használhatják régi diákigazolványukat, aki viszont elhagyta azt, célszerű kiváltania az ideiglenes igazolványt.
A MÁV-Start Zrt. már nem ennyire rugalmas, ők ragaszkodnak az ideiglenes diákigazolványhoz abban az esetben, ha az eredeti még nem érkezett meg. A szóvivő hozzátette: fontos változás azonban a tavalyi évhez képest, hogy az érvényesítő matricák csak a 18. életévüket betöltött diákok esetében szükségesek, a fiatalabb iskolások a diákigazolvánnyal vehetik igénybe a kedvezményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!