Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.30. 10:51

Mázsaszám lopták a terményt Borsodban

<p>Szerencs - Termény tolvajokat fogtak a rendőrök egy alsódobszai krumpliföldön. Az elkövetők három napon keresztül jártak a veteményesbe, több mint fél millió forint értékű burgonyát vittek el a hajnali betakarítók.</p>

A Szerencsi Rendőrkapitányságon tett bejelentést egy alsódobszai földtulajdonos, miszerint krumpliföldjéről augusztus 20-án és 21-én az éjszakai órákban ismeretlen elkövetők több mázsa pityókáját, mintegy 600 000 forint értékben felszedték, illetve elvitték.

A rendőrségi eljárásban részt vevő nyomozók információi szerint az „eltakarító betakarítók” addig folytatják munkájukat, amíg fel nem szedik az összes termést. Így várható volt, hogy újra felbukkannak majd földeken. A rendőröknek nem kellett sokat várniuk, augusztus 22-én az éjszakai órákban először egy autó, majd további két személygépkocsi tűnt fel, illetve jöttek kerékpárral és gyalogosan is - a várakozásokat felülmúlva - mintegy húszan.

A rendőrségi akció során öt elkövetőt sikerült elfogni, míg a többiek szerszámaikat hátrahagyva a közeli erdőbe menekültek. A Szerencsi Rendőrkapitányság az elfogott megyaszói tettesekkel szemben lopás miatt indított eljárást. A nyomozás során a képbe került, de elmenekült eleddig még ismeretlen elkövetők ellen is eljárás folyik lopás gyanúja miatt.

Az előző bűncselekménnyel megegyező időszakban Legyesbénye külterületén lévő barackosban is termény tolvajok jártak, ahonnan az elkövetők mintegy 700 kilogrammnyi barackot loptak el a gyümölcsösből, közel 160 000 forint értékben. A Szerencsi Rendőrkapitányság ez ügyben szintén büntető eljárást folytat ismeretlen elkövetőkkel szemben lopás gyanúja miatt.

Figyelem!

A rendőrség felhívja a földtulajdonosok figyelmét, hogy a betakarítási időszakban célszerűbb éjjeli őröket alkalmazni a termények védelmére.
Már az időszakosan a földtulajdonosok által közösen megszervezett figyelő szolgálatok is eltéríthetik az elkövetőket szándékuktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!