Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.04. 13:46

Sárgarigó kan majom, jajj de nagy a forgalom - ónodi vásár

<p>Ónod - Július első csütörtökén is, mint minden hónap első csütörtöki napján megrendezésre került az ónodi vásár. Árusok érkeztek az ország minden részéről, vevők inkább már csak a megyéből.&#160;<DIA alt="Ónodi vásár 2008.07.04." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nodi_v_s_r_2008_07_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ónodi vásár 2008.07.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Van itt minden, de még olyan is, aminek a létezéséről eddig sejtelmünk sem volt. Tény, hogy sok a gagyi, főleg ruházati cikkekből, de ha elég szemfülesek vagyunk, ki foghatunk jó cuccokat is. Találunk régiségeket, de kacatokat is, amit mi kidobnánk, de más még pénzt kér érte.

A férfiak nagy örömére van szerszám, alkatrész, de rengeteg. Gyerekeknek édességes, és ide idézném is a kürtöskalácsos bácsi szlogenjét: "Sárgarigó kan majom, jajj de nagy a forgalom." De ha nem lenne, ugye akkor az lenne a baj.
Kipakolnak az őstermelők is, így a semmitmondó, ám rosszat sejtető E betűs adalékoktól mentes zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, borokat pakolhatjuk a kosárba.

Az állatvásár igazi forgatag, ahol kiskutyákra, malacokra, tehenekre, kecskékre, lovakra, tyúkokra de még vadászgörényre is alkudozhat az ember. A városiaknak az állatvásár látványa külön élmény.

Ha mindent bejártunk, szívesen látnak minket vendégül a büfések, a menü a szokásos, más nem is esne jól ilyenkor, mint lángos, hal, kolbász mustárral kenyérrel és ubival, lacipecsenye, hurka és kolbász.
Aki kedvet kapott: augusztus 7-én ismét ónodi vásár!

pierci

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!