Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.08. 15:43

Földre döntött búzatáblák

<p>A hétfő esti, Múcsony - Szuhakálló - Edelény vonalában érkezett vihar főként az őszi káposztarepcében okozott kárt, mintegy 100-200 hektáron: amit eddig nem, azt már nem is érdemes learatni...</p>

A hétfő esti, Múcsony - Szuhakálló - Edelény vonalában érkezett vihar a fejlettségben elöljáró kukoricásban , de főként az őszi káposztarepcében okozott kárt, mintegy 100-200 hektáron: amit eddig nem, azt már nem is érdemes learatni - tájékoztatott Fülep Lajos, az észak-borsodi 83 települést összefogó edelényi körzet falugazdásza. Kárt tett a vihar szele, s helyenként a jégeső a magasra növő kalászosokban, elsősorban a búzában.

Egész táblákat, összesen 100-120 hektárnyit döntött a földre, ezzel egyrészt igen nehézé téve a betakarítást, másrészt ha ezt még csapadék éri, oly mértékben romlik a minősége, hogy már csak takarmánynak lesz eladható. A szakember hozzátette: a hirtelen lehullott mintegy 20 milliméternyi csapadék viszont általában igen jól jött a körzet mezőgazdaságának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!