Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.13. 06:13

Megoldásokat kerestek Monokon

<p>Monok - A közelmúltbeli monoki döntés generálta azt a konferenciát, amelyet a foglalkoztatási lehetőségek növeléséről tartottak a monoki Kossuth-házban.</p>

A vitaindítót dr. Gribovszki László nyugalmazott egyetemi tanár, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok észak-magyarországi regionális tagozatának elnöke tartotta, aki egyebek mellett elmondta, a monoki döntésként elhíresült problémakör nem egy település, nem egy kisebbség gondja, hanem az egész országé. A professzor elmondta, ma Magyarországon a keresőképes lakosságnak mindössze 57 százaléka dolgozik, miközben 25-30 éve többet fogyasztunk mint amennyit az ország megtermel. Dr. Gribovszki László szerint ez a probléma megoldáskeresés nélkül társadalmi katasztrófához vezethet.
A konferencián megvitatták, milyen foglalkoztatási lehetőségeket lehetne teremteni. Lehetőségként felmerült olyan gazdasági társaságok megalakítása, amelyek önkormányzati többségi tulajdonban lennének magyar szakmai befektetőkkel társulva.
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!