Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.17. 19:58

Bérmálkozás Felsőnyárádon, az érsek celebrálásával

<p>Felsőnyárád - Huszonöt fiatal részesült a keresztény nagykorúság, a bérmálás szentségében június 15-én a felsőnyárádi római katolikus templomban - közölte szerkesztőségünkkel Kukoróné Bihari Aranka pedagógus, önkormányzati képviselő.</p>

Az ünnepi szentmisét dr. Seregély István, az egri egyházmegye nyugalmazott érseke celebrálta. A bérmálkozók és bérmaszülők mellett zsúfolásig megtöltötték a templomot az ünneplőbe öltözött családtagok, ismerősök.

A fiatalok és az egyházi személyek bevonulása után a hívek részéről Borsai Dóra, a bérmálkozók részéről pedig Slíz Georgina köszöntötte az érsek atyát, aki szentbeszédében kiemelte az imádság, az évenkénti gyónás és a vasárnapi szentmisén való részvétel fontosságát.

Ezután a bérmálkozó fiatalok megújították keresztségi fogadalmukat, amelyben megvallották hitüket és ígéretet tettek arra, hogy ellene mondanak a gonosz csábításának. Majd a bérmaszülők kíséretében egyesével járultak az érsek atya elé, hogy fogadják a szentségi jelet: a kézrátételt és a krizmával való megkenést.
A szentmise végén Juhász Eszter mondott köszönetet érsek úrnak a bérmálás szentségének kiszolgáltatásáért. Ezt követően megköszönte Badi József plébános úrnak a bérmálkozók nevében a felkészítést, a jó hangulatban megtartott hittanórákat, a közös munkát, a sok segítséget, s kérte életére a Jó Isten áldását. "Legyen a lámpásunk, a kivezető út. Adjon számára az Úr békességet, boldogságot, s árassza el kegyelmével"- hangsúlyozta záró szavaiban. Az ünnepélyes eseményt egy közös fényképezéssel zárták a katolikus templom lépcsőjén.
B.Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!