Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.20. 10:56

Vizsga és vodka az egyetemen

<p>Aki volt egyetemista és szóbelizett, azzal tuti, hogy estek meg bődületes állatságok a kreditek abszolválása közben. Ha van ilyen történetük, akkor ne tartsák magukban. Szüksége van az utókornak az okulásra, na meg a rekeszizmoknak az edződésre. Vallomásos jelleggel a szerkesztő sztorija.</p>

Az egyetem és az oktató nevét fedje jótékony homály (nem a Miskolci Egyetemen történt): "Római vallástörténetből mentem vizsgázni egy kora nyári reggelen, baktattam egy kávéval és jókora gyomorideggel felszerelve a tanszékre. Az első gyanús jel volt, hogy a tanár irodája előtti pár négyzetméter nincs tömve vizsgázókkal. Kopogtattam, a tanár kijött és kérdezte, hogy mit akarok. Néztem rá hülyén, majdnem rávágtam, hogy ibolyát szedni, de fő az önmegtartóztatás, így kiböktem, hogy szóbelizni. Az holnap lesz válaszolt, de mindegy menjek be, levizsgáztat.

Már az is gyanús volt, hogy kulcsra zárta az ajtót, már-már rosszra gondoltam, de leült az asztalhoz és rákérdezett a Mithrasz kultuszra. Elég jól elbeszélgettünk, mire közbevágott, hogy "Kolléga! Ön ideges!" és előkapott az íróasztalból egy üveg vodkát és két vizespoharat. Képzelhetik a döbbenetet.

Az elkövetkezendő egy órában bevertük a hétdeci vodkát, közben beszélgetésünk túlnyúlt a római vallásokon, így tudtam meg, hogy ismerte meg a feleségét egy ásatáson, mi fogta meg benne. Megkaptam az ötösömet, kitántorogtam az irodából, kint megállított egy csoporttárs, - miközben vállal a falat és a zakómat koptattam a folyosón- hogy mi történt, hol rúgtam be ennyire. "Vizsgáztam vazeg!", majd a következő kép, hogy felébredek a koliszobámban…"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!