Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.09. 06:28

Nézőpont: Haladék a ,,kisvonatoknak"

<p>Sokat utazom vonaton és bevallom: vasútpárti vagyok. Ezért nagyon sajnálnám, ha eltemetnék a Szerencs-Abaújszántó-Gönc-Hidasnémeti és a Putnok-Szilvásvárad-Eger közötti szakaszt. - <STRONG>Kolodzey Tamás jegyzete</STRONG></p>

Sokat utazom vonaton és bevallom: vasútpárti vagyok. Ezért nagyon sajnálnám, ha eltemetnék a Szerencs-Abaújszántó-Gönc-Hidasnémeti és a Putnok-Szilvásvárad-Eger közötti szakaszt. Mindkettő szépséges útvonalakon karikázik, kár lenne értük. Persze jól tudom, hogy manapság az érzelmek nem számítanak, piacgazdaságban élünk, s a veszteséges „termékek" napjai meg vannak számlálva.

A huzavona hónapok (évek?) óta tart. A kötél egyik végét a polgármesterek és a települések lakói, a másik végét pedig a minisztérium (végső soron az állam) tisztségviselői húzzák, s hol az egyik, hol a másik fél áll győzelemre. A számlát azonban az adófizetők, vagyis valamennyien álljuk.

Az már biztos, hogy május 31-én nem lesz záróra, a haladék egyenlőre hét hónapra szól. Ez várható volt, hiszen az egyik miniszter ment, a másik jött, aztán átalakult a kormányzati struktúra, s az „új seprű" tényleg nem kezdheti sepréssel.

Fellélegzésre, vagy örömre persze semmi ok, hamarosan eljön az igazság órája. Amikor véglegesen dönteni kell, majd vállalni annak felelősségét, kiállni az emberek elé, s megmagyarázni a mit és a miértet. Most decemberig csend lesz, vagy mégsem?

Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!