Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.06. 16:42

Csupa kedves ismerős

<p>Miskolc - Mendelssohn és Ravel műveit hallhatta a közönség hétfőn este a Művészetek Házában, a zenei évad utolsó bérletes hangversenyén. Csupa közismert, kedvelt dallam a hallgatóság nagy örömére és tetszésére.</p>

Mendelssohn és Ravel műveit hallhatta a közönség hétfőn este a Művészetek Házában, a zenei évad utolsó bérletes hangversenyén. Csupa közismert, kedvelt dallam a hallgatóság nagy örömére és tetszésére. Mendelssohn: Hegedűversenyének szólistája Iván Tímea hegedűművész volt, akit sokan köszöntöttek ismerősként, hisz művészi pályája Miskolcról indult. A koncert szünetében kérdeztük tőle, hogy érzi magát újra Miskolcon.

Kamarazenész

- Nagyon jó érzés volt itt játszani, a zenekar több tagját ismerem, és Kovács László karnaggyal is muzsikáltam együtt, igaz az már volt vagy 15-20 éve, mondta lapunknak a művész, majd megjegyezte, ezt talán nem kellene elárulnia, mert így fény derülhet a korára.

Aztán megtudtuk tőle, az imént játszott hegedűversenyt nem ő választotta, hanem a zenekar, de szívesen tanulta meg újra, hiszen 20 évvel ezelőtt játszotta utoljára.
- Mivel én alapvetően kamarazenész vagyok, próbáltam úgy előadni a művet, mint egy kamarazenét.

Arra a kérdésre, hogy hogy sikerült a koncert, a művész szűkszavúan válaszolt. Mint fogalmazott, ezt nem neki kell megítélnie.
Iván Tímea azt még nem tudta, hogy legközelebb mikor jön Miskolcra, de azt mondta, nagyon örül, ha hívják. A Miskolci Szimfonikus Zenekarról elismerően szólt, "jó zenekar, és a tagjai nagyon lelkesek", fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!