Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.28. 12:52

Többlettudás szerezhető a Mathiasban

<p>Miskolc - Ingyenes képzést kínál a Mathias Corvinus Collegium a társadalomtudományok iránt érdeklődő középiskolások számára.</p>

A Mathias Corvinus Collegium Magyarország célja a legtehetségesebb középiskolások és egyetemisták képzése, a jövő véleményformáló, közösségért tenni akaró generációjának kinevelése, tájékoztatta lapunkat Bakóczy Szilvia programvezető.

Középiskolásoknak szóló országos programja egyedülálló módon ingyenes, internetes képzést kínál társadalomtudományok iránt érdeklődő diákoknak.
A teljes képzés négy kurzusból áll: társadalmi tanulmányok, 20. századi történelem, nemzetközi kapcsolatok, közgazdaságtan.

A képzés során a középiskolás diákok társaikhoz képest jelentős többlettudásra tesznek szert az emelt szintű történelem-érettségi 20. századi anyagából, megismerkedhetnek a mai világ legfontosabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági kérdéseivel, a rendszeres tesztek segítségével pedig begyakorolhatják az emelt szintű történelem érettségi feladattípusait. 

Csatlakozhatnak

A képzés teljes időtartama négy félév, melyek közül bármelyik önállóan is elvégezhető. A részvétel teljesen ingyenes, az érdeklődők a sikeres szóbeli elbeszélgetést követően félévenként: februárban és szeptemberben csatlakozhatnak a programhoz.

A programnak szerves része a szombati előadássorozat, melyen az MCC-s diákok neves szaktekintélyektől hallhatnak előadásokat, valamint a nyári táborok, melyeknek kiemelt célja a közösség formálás több száz magyarországi és jó néhány határon túli diákkal.

A felvételiről, egyéb aktuális információkról bővebben: www.mcc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!