Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.03. 14:27

Tapolca, Fürdők völgye: itt a vége

<p>A miskolci önkormányzat nem ad újabb haladékot. A Pagony Béta Kft. elveszítette a jogot arra, hogy megkezdje a tapolcai fürdőkomplexum megépítését, mert nem teljesítette a módosított szerződés feltételeit. Hogyan tovább?</p>

A miskolci közgyűlés tavaly júniusban fogadta el az önkormányzat és a Pagony Béta Kft. között létrejött szerződés módosítását, amely szigorú feltételekkel 2008. március 31-ig adott lehetőséget arra, hogy elinduljon a cég által ígért strandkomplexum-beruházás Miskolctapolcán. A határidő lejárt, és miután az ügyben nem volt tapasztalható semmilyen elmozdulás, Káli Sándor, Miskolc polgármestere úgy döntött nem ad további haladékot a Pagony Béta Kft-nek – áll a polgármesteri hivatal szerdán délután kiadott közleményében.

A módosított szerződés az önkormányzatot feljogosítja arra, hogy a cég megkérdezése nélkül, valamint bírósági eljárás nélkül kezdeményezze a két ingatlanra a bejegyzett földhasználati jog törlését. Ezzel élni kíván a miskolci önkormányzat, valamint azzal is, hogy a területet önhatalommal birtokba vegye, hiszen a  módosított szerződés erre is felhatalmazza az önkormányzatot.
A Miskolctapolcára tervezett strandkomplexum jövőjéről várhatóan májusi ülésén dönt majd a miskolci képviselő-testület.

A Pagony Béta Kft. fő tulajdonosát, Tatár Györgyöt a múlt héten Lillafüreden kérdeztük arról, hogy lesz vagy nem lesz fürdő.
Tatár György elmondta: több oka van annak, hogy valószínűleg nem tudja teljesíteni azt, amit 2008. március 31-ére vállalt. Ha nem tudja teljesíteni a vállalást 31-ére – mondta –, akkor azt fogja kérni a miskolci önkormányzattól, illetve a képviselő-testülettől, hogy négy hónap haladékot adjanak. Ennyi idő lenne az ideális annak a befektetőnek, akit maga helyett talált.

Kérdésünkre, hogy ő és a befektető eljönne-e arra az önkormányzati ülésre, amelyen kérését megvitatnák, azt felelte: természetesen igen.
Erre most már nem kerül sor. Az önkormányzat él a lehetőségeivel – mint ez a közleményből kiderül.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!