Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.20. 08:12

Rács mögé került Miskolcon az örömlány

<p>A miskolci rendőrkapitányság egyre gyakrabban alkalmazza a prostituáltakkal szemben is azt a törvény biztosította lehetőséget, nem pénzbüntetést szabnak ki, hanem bíróság elé állítják az elkövetőt és elzárást kezdeményeznek.&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/BTK.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A> [.pdf - 912KB]</p>

Folyamatos harcot vívnak a rendőrök Miskolcon az örömlányokkal és prostituált férfiakkal, akik nem tartják be a szabályokat és olyan helyen kínálják bájaikat, ahol ezt a törvény nem teszi lehetővé. Iskolák templomok, közintézmények közelében például nem köthető üzlet. Ott nem álldogálhat kuncsaftra várva a prostituált. Nem integethet az utósoknak, nem szólíthatja le a járókelőket.

Ennek ellenére az örömlányok egy része rendeszesen a belváros irányába igyekszik, és oktatási intézmények közelében is igyekeznek ügyfelet szerezni maguknak. A szabálysértők ellen először pénzbüntetést szabnak ki. Amennyiben azonban nem tanul az esetből a delikvens a későbbiekben, és nem tartja be a szabályokat, a rendőrség kezében lévő leghatékonyabb eszköz a fegyelmezésre az, ha átmenetileg kivonja a forgalomból a testé áruba bocsátó nőt vagy férfit.

A pénzbüntetés azért sem hatékony, mert annak kifizetése a legtöbb esetben nem jelent problémát az örömlány számára. Ha azonban "kiesik a munkából", az már jelentős bevételkiesést jelent. Legközelebb minden bizonnyal megfontolja, hogy érdemes-e egy szabálysértés miatt kockára tenni az "üzletet”: azt, amit a törvény is engedélyez. Legutóbb egy 23 éves - prostitúcióból élő - családanyát vontak ki tíz napra a "forgalomból" tiltott helyen történt kéjelgés miatt. A jog nyelvén szólva börtönben letöltendő elzárást kapott. Hétfőn pedig egy 24 esztendős nő áll a bíróság elé, mert nem volt - a jogszabályok által meghatározott - egészségügyi igazolványa. Ráadásul a stricheléstől háromszáz méteren belül templom és közintézmény is található. Ez utóbbi örömlánnyal szemben egyébként tavaly már huszonegyszer jártak el tiltott kéjelgés miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya 2008. első negyedévében gyorsított eljárás keretében 6 prostituált bíróság elé állítását indítványozta tiltott kéjelgés miatt. Az elzárások időtartama 7 naptól 20 napig terjedt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!