Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.29. 12:20

Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

<p>Taktaszada, Prügy - A közelmúltban a Taktaközben - Taktaszadán, Prügyön - történt bűnelkövetők elfogása és az azt követő tömeges fellépés a rendőrökkel szemben, valamint a falubeliek közbiztonság érzésének javítása érdekében is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el az illetékesek.&#160;<DIA alt="Taktaközi helyzetkép 2008.04.29." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Taktak_zi_helyzetk_p_2008_04_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Taktaközi helyzetkép 2008.04.29." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-produce.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Gyakran járőröznek az érintett falvakban és a kommandósok is jelen vannak a térségben, hogy tömegverekedés, a békés polgárokat irritáló és félelemben tartó események ismételt bekövetkezését megakadályozzák.

Mint ismert (és arról portálunkon is beszámoltunk): rászoruló és adósságspirálban lévő embereket bírtak rá több taktaközi településen arra, hogy jelzálogkölcsönt vegyenek fel, de az "ügyintézésért" pénzt vettek el, akár erőszakkal is. Akadt akitől a másfélmillió hitelből már a bankban félmilliót visszavettek a behajtók.
Taktaharkányban a fenyegetés terhét néhányan nem bírták és öngyilkosságot követtek el, vonat elé vetették magukat.

A rendőrség az öngyilkosságok és lapunkban megjelent cikkek után két hónapra csapott le Taktaszadán és Prügyön két férfire, akiket zsarolással gyanúsítanak. Nagy valószínűséggel a "kölcsön ügylet intézés" főszereplői lehettek. Amikor a kommandósok elfogták őket, többszáz rokon, ismerős gyűlt össze, hogy kiszabadítsa őket.
A 10 kommandóst végül 50 egyenruhás rendőr menekítette ki a szorításból.

Vajtó István, Taktaszada polgármestere munkatársunknak arról beszélt, hogy a térséget és falu lakóit nyomasztó probléma megoldásának érdekében aSzerencsi Kistérségi Társulás polgármesterei arra készülnek, hogy petíciót nyújtanak be az országgyűlés elnökének. Taktaszadán egyébként a közelmúltban térfigyelő rendszert is üzembe helyeztek, ugyanakkor azt is elvárnák, hogy folyamatosan több rendőr legyen látható az utcán.

A faluban egyébként azt beszélik, hogy a rendőrség által elfogott, zsarolással gyanúsítottt két férfi csak a jéghegy csúcsa, minden falunak megvan a maga "királya", a két település esetében most őket "lekapcsolták".

Munkatársunk a faluban most azt látta, hogy a kocsma előtt a főtéren csoportosulókat igazoltatták a rendőrök. A sörözgető és idejüket a placcon töltő férfiak ezt kissé zokon vették. Munkatársunk kezében meglátva fényképezőgépet azt mondták: "Na ismét benne leszünk a Kékfényben."
Kérdésünkre mindenesetre azt mondták, hogy a faluban nyugalom van, nem hiányzik a sok a rendőr.

Kapcsolódó cikkek:

  • Videó a letartóztatásról! 
  • Rejtélyes öngyilkosságok a Taktaközben
    Nyomozócsoport alakult a megyei rendőr-főkapitányságon, melynek
    munkájától a rejtélyes öngyilkosságok felgöngyölítését remélik.
  • Félszáz rendőr kétszáz fogolyszabadító rokon ellen
     Élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúsítottait akarták elfogni a rendőrök Taktaszadán és Prügyön még kedden, ám a feldühödött kétszáz fős rokonsereg ki akarta szabadítani őket... 
  • "Rendőrmozgás" Taktaszadán és Prügyön
    Jelentős rendőri erő megjelenéséről számoltak be szemtanúk Taktaszadáról azt feltételezve, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény, tömegverekedés történt.
  • Gázolt az IC Taktaharkánynál
    A helyszínen szerzett információink szerint uzsorahitelei voltak az áldozatcsaládjának, ezért a közelmúltban milliós nagyságrendű tartozást halmoztak fel, ezért hitelt vettek fel, mert családot többször megfenyegették a tartozások miatt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!