Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.13. 16:46

Mégsem Miskolcé lesz az erőmű?

<p>Miskolc - Aláírásgyűjtésbe kezd, és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a miskolci városvezetés, ha az MVM folytatja a miskolci erőmű magánbefektetőnek történő eladását.</p>

Aláírásgyűjtésbe kezd, és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a miskolci városvezetés, ha az MVM folytatja a miskolci erőmű magánbefektetőnek történő eladását. Erről a vasárnap szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben tájokoztatott bennünket Káli Sándor polgármester.
Mint írja, Miskolc vezetéséhez ezen a hétvégén olyan információk jutottak el, hogy az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek vezetése - a Miniszterelnök és a kormány (mint tulajdonosi képviselő) ellenében - hétfőn mégis eladja a miskolci erőművet egy pénzügyi befektetőnek, az Elmib Zrt-nek.

A városvezetés nem érti azt sem, hogy az MVM miért mondvacsinált jogi kérdésekkel foglalkozik, mikor Miskolc többször és egyértelműen bejelentette vételi szándékát az erőműre, és egyértelművé tette azt is, hogy a vételár a város rendelkezésére áll. A közleményt teljes terjedelmében itt közöljük:

"Tűrhetetlen, hogy az MVM a Magyar Kormányt és a demokráciát egyaránt megcsúfolja! Aláírásgyűjtésbe kezdünk és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük, ha az MVM folytatja a miskolci erőmű magánbefektetőnek történő eladását Miskolc város vezetéséhez ezen a hétvégén olyan információk jutottak el, hogy az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek vezetése - a Miniszterelnök és a Kormány (mint tulajdonosi képviselő) ellenében - hétfőn mégis eladja a miskolci erőművet egy pénzügyi befektetőnek, az Elmib Zrt-nek."

Érthetetlen

"Az Elmib Zrt. vevői státuszát erősíti meg egy országos napilap szombati számában megjelent cikk is, amelyben érthetetlen és megtévesztő módon a nevezett cég úgy kínál árcsökkentést a miskolciaknak, mintha már Ő lenne az erőmű tulajdonosa. Miskolc város vezetése sem morálisan, sem jogilag nem érti, hogy ez a helyzet hogyan alakulhat ki Magyarországon egy egyértelmű kormányzati, tulajdonosi bejelentés után. Továbbá nem értjük azt sem, hogy az MVM miért mondvacsinált jogi kérdésekkel foglalkozik, mikor Miskolc többször és egyértelműen bejelentette vételi szándékát az erőműre és egyértelművé tette azt is, hogy a vételi ár a város rendelkezésére áll."

Miért kevesebb?

"Ezek után kénytelenek vagyunk feltenni a kérdést: Miskolc város pénze és akarata miért ér kevesebbet egy magánbefektetőénél?
Amennyiben hétfő déli 12 óráig az MVM vezetésétől nem kapunk egyértelmű választ arra, hogy a Miskolci Hőszolgáltató Kft. mikor köthet adásvételi szerződést a miskolci erőműre, tiltakozásul:

1. Aláírásgyűjtésbe kezdünk a kormány és a demokrácia ilyen szintű megcsúfolása miatt
2. Az MSZP miskolci országgyűlési képviselői parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik az ajánlatkérés, értékesítés okának, szükségességének, törvényességének kivizsgálására.”

KHE

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!