Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.01. 16:00

Kiállítás tervek a Herman Ottó Múzeumban

<p>Miskolc - A KOGART Házban egy hete nyílt meg Gulácsy Lajos gyűjteményes kiállítása, melyhez a miskolci Herman Ottó Múzeum hét műalkotást biztosított.</p>

A kiállításon látható többek között a Fellázadt játékszerek, a Tavasz és a Régi templomkert című alkotás. Olvasónk érdeklődésére, hogy miért nem nálunk rendeznek hasonló tárlatot, megkérdeztük Veres Lászlót., a múzeum vezetőjét. Az igazgató elmondta: rendkívül költséges és energiaigényes egy ilyen tárlat megrendezése. Nagy szervező munkába telik a képek felkutatása, a szállítás és különösen a biztosítás. Ehhez jön még a szükséges komoly reklámkiadás és a katalógus költsége. A Benczúr kiállítás 6 millió forintba, a Munkácsy tárlat 20 millió forintba került, de például a nagysikerű debreceni Da Vinci kiállítás költségei - a hírek szerint - elérték a 150 millió forintot.

Ezeket a projekteket csak megfelelő szponzor segítségével tudja felvállalni az intézmény. Ilyen lesz az MKB Bank támogatásával létrejövő miskolci születésű Kmetty János műveiből készített tárlat, mely nyár végén nyitja meg kapuit Miskolcon. A budapesti Kiscelli Múzeumból Levendel László gyűjteménye, az 50-es - 60-as évek kortárs művészetéből júniusi nyitással kerül a Papszer utcai kiállító terembe. Ugyanezen a helyszínen mutatják be a frissen létrehozott sepsiszentgyörgyi kapcsolatok eredményeként, az egyik legjelentősebb erdélyi festő Zsögödi Nagy Imre műveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!