Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 20:39

Háromszáz gyerek randevúja Berentén a tónál

<p>Berente - Háromszáz gyerek zsivajától volt hangos a Víz Világnapján a berentei horgásztó és a Hóvirág óvoda. Sikeres regionális gyermektalálkozót tartottak ugyanis április 3-án a Berentei Hóvirág Óvodában és a berentei horgász tónál.</p>

A Természetbarát és környezetvédő óvónők munkaközössége szervezésében került sor az eseményre, amelyre 11 észak-borsodi település óvodásai jöttek el. A résztvevők az alacskai tagóvodából, a kazincbarcikai összevont óvodákból, Sajókazáról, Mályinkáról, Izsófalváról, Bánhorvátiból, Vadnáról, Tardonáról, Rudabányáról, Nagybarcáról érkeztek, valamint a Berentei Általános Művelődési Központ Hóvirág Napközi Otthonos Óvodájából.

Napfényes időben

A jelenlevő szép számú gyereksereget Juhász József, Berente polgármestere köszöntötte , valamint a pedagógusokat. Elmondta, hogy nagy megtiszteltetés és öröm a település vezetése számára, hogy első alkalommal adhatnak otthont a regionális találkozónak a Víz Világnapján. Reményét fejezte ki, hogy ezzel sikerül hagyományt teremteni. A napfényes időben kellemes szórakozást, jó pihenést és étvágyat kívánt a jelenlevőknek. Ezután Lőrinczné Kálmán Andrea, a berentei óvodai tagintézet vezetője részletesen ismertette a programot, majd elindultak a csoportok a berentei horgásztóhoz, ahol játékos feladatokat oldottak meg. A vízzel kapcsolatos gyermekmunkákból a helyszínen kiállítást nyitottak. A Csiri-Biri Együttes gondoskodott zenés műsorával a hangulat fokozásáról.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!