Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.27. 11:36

Telkibányától Budapestig futnak a pénzük után

<p>Telkibánya - Futunk a pénzünk után – ez a szlogenje az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom maratoni stafétafutásának. A maratoni stafétafutás programja Telkibányáról indult.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Telkib_ny_t_l_Budapestig_futnak_a_p_nz_k_ut/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Telkibányától Budapestig futnak a pénzük után 2008.03.27." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Futunk a pénzünk után – ez a szlogenje az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom maratoni stafétafutásának. A futás résztvevői Telkibányától Budapestig futnak egymást váltva, majd a Parlament előtt átadják a kistelepülések üzeneteit és az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom szakpolitikai ajánlásait a Parlament elnökének.

- Az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az oktatás egyetlen társadalom számára sem lehet másodlagos dolog – mondta a szervezők képviseletében Ujj Zoltán, a Zöldgömb Sport Klub elnöke. – Mindenkinek meg kell adni a jogot ahhoz, hogy gyerekeiket saját településükön járathassák iskolába.

Ujj Zoltán elmondta, azért választották Telkibányát indulópontként, mert elsőként a telkibányaiSzepsi Csombor Márton Általános Iskola jelentkezett a felhívásra és egyúttal ez volt a legészakibb település, amely csatlakozott a mozgalomhoz.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!