Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.11. 11:35

Önkormányzati fórum a megyeházán Miskolcon

<p>Miskolc - A megyeháza dísztermében nagy érdeklődés mellett ezekben a percekben is tart a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének fóruma.</p>

Koscsó Lajos országgyűlési képviselő, a TÖOSZ megyei elnöke nyitotta meg a konferenciát, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Így kezdte: "Szerencsi vagyok és borús kedvű. Tegnapi hír, hogy a cukorgyárat 119 kampány után bezárják, és nem vagyunk képesek megmenteni. Sokan kerülnek nagyon nehéz helyzetbe és ugyanez igaz az önkormányzatra is."

Az alelnök az önkormányzati fórumról kijelentette: "Nagy szerepe van manapság a civil világnak, hiszen kritikus helyzetben vannak a települési önkormányzatok. Mindenhol panaszkodnak, hiszen ijesztő állapotokkal kell szembenézniük."

Koncz Ferenc felkérte a fórumon jelenlévő polgármestereket és tisztségviselőket, hogy vessék latba erejüket a több, mint száz kistelepülés megmaradása érdekében. A falvak nagy erőt képviselnek, ezért minden pici szervezetre szükség van.

A fórumon szó volt az önkormányzati rendszer továbbfejlesztéséről, a kistérségi társulások feladatellátásáról, a TÖOSZ és az önkormányzati érdekképviselet aktuális ügyeiről, a vízközművekről, valamint az önkormányzati fejlesztések támogatásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!