Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.18. 13:56

Jubileumi Fáy Gála a Miskolci Nemzeti Színházban

<p>Miskolc - Alapításának kilencvenedik évfordulóját ünnepelte a miskolci közgazdasági szakközépiskola.&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Jubil_lt_a_F_y_a_miskolci_Nemzeti_Sz_nh_zba/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Jubilált a Fáy a miskolci Nemzeti Színházban 2008.03.17." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Jubileumi_F_y_G_la_a_Miskolci_Nemzeti_Sz_nh/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Jubileumi Fáy Gála a Miskolci Nemzeti Színházban 2008.03.18." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Fay-gala.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Volt és jelenlegi diákjait, tanárait, támogatóit hívta jubileumi gálaestjére a miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola a Miskolci Nemzeti Színházba. Az évforduló jegyében zajló év rendezvényeinek csúcspontját jelentette ez az esemény, több mint három órán át szórakoztatták a közönséget verses-zenés-táncos produkciókkal az iskola diákjai. A fanfáros megnyitó után irodalmi összeállítás hangzott el Hangulatképek a XX. századból címmel.

Egy szenzációs iskola

A 13. A osztály keringős nyitánya után Gergelyné Bobák Katalin igazgatónő köszöntötte a vendégeket. Elmondta: "Kilencven év egy ember életében is sok és az iskola is nagyon sok változáson ment át ezen idő alatt". Jelentős személyiségek fémjelezték iskola történetét az igazgatók és tanári testület tekintetében is. Mindkét minőségében maradandót alkotott közvetlen elődje Dr. Majoros Györgyné, akinek munkásságáról részletesen is szólt az igazgatónő. Dr. Kormos Vilmos, a városi önkormányzat főosztályvezetője a fenntartó részéről köszöntötte az iskolát és rövid történeti áttekintés után így sommázta véleményét : "A Fáy egy szenzációs iskola."

Tánc, próza, komoly- és könnyűzene

A műsor két önálló részre tagozódott. Az első rész irodalmi műsorán szerepeltek többek között Tóth Árpád és Örkény Ferenc művei és pillanatképeket idéztek fel a diákok az angolszász kultúrából. A zeneszámok között zongora, klarinét és ének duó kapott helyet, de kubai dallamokat is hallhatott a közönség.

A Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai kalotaszegi táncokat mutattak be és színpadra került a Michael Jackson: Thriller című slágerére készített koreográfia. A második "felvonásban" több musicalt is felidéztek a tanulók - köztük a Sakk és a Kabaré című zenés darabok kerültek terítékre. Elhangzott George Gerswhin Blues és a U2 One című szerzeménye, több táncos produkció pörgette föl a ritmust és az iskolai tornászválogatott is színpadra lépett Pom-pom varázs című műsorával. A változatos, színvonalas estét Kozák Ágnes írása és szereplők által közösen előadott finálé zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!