Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.31. 18:07

Bekerítették a kerítőt Miskolcon

<p>Miskolc - Vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba azt a kerítőt, aki utcalányok megölésével fenyegetőzött, amennyiben azok nem adják át bevételük általa meghatározott részét.</p>

A 37 éves szikszói L. F.-t még múlt héten, szervezett rendőri akció keretében fogták el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztály munkatársai. A gyanúsítottat a nyomozók a tudomásukra jutott információk alapján március 26-án a délutáni órákban fogták el Miskolc egy prostituáltak által kedvelt utcában.

A férfi védelmi pénzt akart követelni egy a környéken testét áruló miskolci nőtől. Megölésével, illetve fejének levágásával fenyegette meg a sértett nő élettársát is, amennyiben nem kapja meg az általa követelt összeget. A rendőrség információi szerint L. F. több, s hasonló szituációkban próbált érvényt szerezni akaratának, mintegy uralva így a területen "dolgozó" lányokat.

A rendőrségi eljárás eredményeként L. F.-el szemben nemcsak a zsarolás kísérletének bűntettének gyanúja merült fel, hanem személyi szabadság megsértése, kitartottság elkövetése is.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!