Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.04. 13:34

A miskolci belváros szeméthegyei ellen

<p>Miskolc - Számos alkalommal foglalkoztunk a témával: Miskolc belvárosában több helyen szeméthegyek keletkeznek időről időre. Sajtótájékoztatón jelentették be kedden, hogy megtalálták a megoldást, legalábbis a javulás egyik módját.&#160;<DIA alt="A miskolci belváros szeméthegyei ellen 2008.03.04." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_miskolci_belv_ros_szem_thegyei_ellen_2008/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A miskolci belváros szeméthegyei ellen 2008.03.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Szemet-project.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Megkerdeztuk-szemet_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A miskolci polgármesteri hivatal, az AVE és a Városgazda "belátta": ez így nem mehet tovább...
Mindenki tudja, mi is számos alkalommal foglalkoztunk a témával: Miskolcbelvárosában több helyen "szeméthegyek" keletkeznek időről időre. Sajtótájékoztatón jelentették be kedden, hogy megtalálták a megoldást, legalábbis a javulás egyik módját.

A helyzet rendezése érdekében a polgármesteri hivatal, az AVE Miskolc Kft. és a Miskolci Városgazda Kht. szorosabb együttműködésre lépett. Az AVE vállalta, hogy e hó elejétől keddenként és péntekenként 9 és 11 óra között is elszállítja a szemetet a belvárosból. Így azok is élhetnek a lehetőséggel, akik nem tudták megoldani, hiogy reggel 7 előtt kitegyék a hulladéktárolójukat. A fent jelzett időhatárok között bármilyen hulladékgyűjtő zsákban és kukaedényben ki lehet tenni az üzlet elé a hulladékot, az AVE ingyen elviszi.
A Városgazda kezdeményezése, hogy márciustól három hónapon keresztül, hétfőtől szombatig, "nyújtott műszakban" takarítja a belváros utcáit. Ezt követően összegzik a tapasztalatokat, és meghatározzák: hogyan tovább?

Ellenőrzés, bírság

A közterületfelügyelet munkatársai január 29-e és február 12-e között ellenőrizték a Széchenyi utcai új, valamint az emeleteken levő vállalkozások szemétszállítási szerződéseit. 35 üzletből 5-nél szabtak ki helyszíni bírságot, mert nem volt szerződésük. 4 esetben figyelmeztették a tulajdonost.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!