Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.28. 16:05

A biztos megajándékozta a szendrői kicsiket

<p>Szendrőben járt Danuta Hübner, az Európai Bizottság lengyel biztosa. A regionális politikáért felelős politikus látogatást tett az uniós támogatásból felújított Hétszínvirág óvodában.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_biztos_megaj_nd_kozta_a_szendr__337_i_kic/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A biztos megajándékozta a szendrői kicsiket 2008.03.28." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Társaságában volt Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Boldog gyermekkort

Szaniszló János polgármester megemlítette, hogy a sikeres pályázat eredményeként csaknem 78 millió forintot költöttek a rekonstrukcióra, majd az intézmény további bővítési terveiről beszélt. Rescsánszki Béláné, az óvoda megbízott vezetője hitvallásukról ezt mondta: "A kicsiknek boldog gyerekkort szeretnénk teremteni. Azt akarjuk, hogy szeressék az óvodát, később is jó szívvel emlékezzenek rá, s fejlődjenek, szerezzenek új ismereteket. Láthatják, jó helyre került az uniós támogatás." Gúr Nándor országgyűlési képviselő így szólt a rendkívül érdeklődő Danuta Hübnernek:

"A térség szegény, de gyönyörű, kulturális és idegenforgalmi értékekben gazdag. Felzárkóztatása érdekében mindent megteszünk." A biztos rövid nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarország támogatásfejlesztési felhasználása az unióban az elsők között van, majd hangsúlyozta, hogy a 2013-ig tartó ciklusban eurómilliárdok érkeznek hazánkba elsősorban az infrastruktúrális beruházásokra. A vizit emlékezetes pillanata volt az ajándékátadás: a gyerekek játékokat kaptak az uniós politikustól.

Előkészítő

A biztos, mielőtt elbúcsúzott a szendrőiektől, azt mondta a polgármesternek, hogy a csodálatosan szép óvodába, már csak egy jó nyelvtanár kell. A városvezető válaszán pedig igencsak meglepődött: a kicsiknek angol és német nyelvi előkészítő foglalkozásokat is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!