Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.26. 16:50

Ölelésből bármennyit, bárkinek

<p>Miskolc - Fel kell rázni valamivel azt a sok savanyú embert! Mindig csak a politika meg a politika! Mosolyogjunk inkább, mindannyian jöjjenek! <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-vidamsagert-olelgettek_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-olelgetos-olvaso_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Kedden tartották az első ölelésnapot  Miskolcon. De nem az utolsót. Az akció folytatódik. Fel kell rázni valamivel azt a sok savanyú embert! Mindig csak a politika meg a politika! Mosolyogjunk inkább, mindannyian jöjjenek! - lelkesedett tegnap Domokos Lajosné a Villanyrendőrnél, akit épp az előbb öleltek meg a Mosolyogj Magyarország Egyesület képviselői az első miskolci ölelésnapon.

Mosolyognak

Magyarországon már nem ismeretlen az akció, tudjuk meg Kassai Csillától, Nyíregyházán élő írónőtől, a miskolci akció kezdeményezőjétől. Tartottak már ölelésnapot  Budapesten, Pécsett, Debrecenben és Nyíregyházán is. Az értelme pedig? Egy öleléssel mosolyt csalni az emberek arcára, ami további lendületet adhat a hétköznapi problémák megoldásához.
- Mindenhol kell ilyet csinálni, mert ha hagyjuk a lelkünket lehúzni, akkor nincs kiút - fogalmaz Kassai Csilla, majd további járókelőket szólít meg. Van, aki meglepődik, van, aki elutasító, de a cél teljesül: még azok sem maradnak mosoly nélkül, akik kitérnek a ölelő karok elől.
Kauka Andrásné szívesen veszi a közeledést.
- Nagyon tetszik az akció - mondja. - Épp Pesten voltam, amikor ott is rendeztek hasonlót. Annyira jó, mert az emberek így közelebb kerülnek egymáshoz! Szomorúan tapasztalom, hogy a mindennapokban közömbösek vagyunk egymáshoz.
Középiskolás fiúk csapata érkezik a Villanyrendőrhöz. Ők nem kérnek az ölelésből, vihogva állnak tovább.

A szeretet jele

Kiss József azonban, aki még szintén az iskola padjait koptatja, sokáig tanulmányozza a szórólapot, amit az ölelés mellé kapott.
- Én nagyon jónak tartom ezt. Ha valakit megölelnek, az jó érzés, az az öröm és szeretet jele. Én is szeretnék az akciót kezdeményező egyesület tagja lenni - árulja el.
Nem is mosolygás, hanem kacagás tör ki, amikor Deák József az ölelésből kibontakozva azt javasolja Kassai Csillának, hogy a táskájában lapuló cicát is ölelje meg.
- Nagyon tetszik az akció! - szól elismerően József. - Sokszor hallottam, hogy a mosolynak jótékony hatása van. És közvetlen vagyok, úgyhogy nem okoz problémát az utcai ölelés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!