Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.20. 10:41

Óvodát avattak Szendrőládon

<p>Szendrőlád - Bensőséges hangulatú ünnepség keretében tegnap avatták fel a kibővített szendrőládi gyönyörű óvodát, amely mindenben megfelel a kor követelményeinek. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/nevado-szendroben/cn/boon-news-em_01-20071113-083600"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Névadó Szendrőben </B></A>&#160;<DIA alt="Óvodát avattak Szendrőládon 2007.12.20." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_vod_t_avattak_Szendr__337_l_don__2007_12_2/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Óvodát avattak Szendrőládon 2007.12.20." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja keretében valósult meg. Béres Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket, majd Vadasné Joó Katalin iskolaigazgató kijelentette: az a feladatuk, hogy élettel töltsék meg az intézményt.

Munkalehetőség

Joó Istvánné polgármester hangsúlyozta: méltó otthont kaptak a legkisebbek, azok, akik a jövő letéteményesei. A minden igényt kielégítő óvoda segíti majd a hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedését, a településen élők számára pedig munkalehetőséget teremt. 2004-ben nyújtották be pályázatukat, a beruházás 2005-ben végén kezdődött. Az alapkövet 2006. márciusában rakták le, az építkezéshez pedig az idei esztendő januárjában fogtak hozzá. A polgármester köszönetet mondott a beruházónak, a kivitelezőnek, a VÁTI Kht.-nek, a helyi roma kisebbségnek. Gúr Nándor országgyűlési képviselő, aki sokat tett a projekt sikere érdekében, elmondta, hogy a térségben az elkövetkezendő hónapokban, években folytatódnak a fejlesztések, s a felzárkózás érdekében összefogásra szólította fel a falvakat és a városokat.
Az óvodát  Benke Kinga református lelkész és Ködmön Ferenc katolikus esperes áldotta meg. A műsorban a helyi óvodások, valamint a Szendrőládi Nyugdíjas Klub és Népfőiskolai Egyesület énekkara működött közre.
A nemzeti színű szalagot Vadasné Joó Katalin, Gúr Nándor és Joó Istvánné vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!