Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.14. 08:11

Jövőre kezdődhet az olaszliszkai ügy tárgyalása

<p>Az idén biztosan nem kezdődhet el az olaszliszkai kegyetlen gyilkosság tárgyalása. A bíróságnak hivatalból meg kell vizsgálni ilyenkor azt is, hogy az előzetes letartóztatás feltételei továbbra is fennállnak-e... <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv </B></A></p>

Megkapta az Olaszliszkán különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más miatt ügyben készült vádiratot. A tárgyalás azonban csak jövőre kezdődhet el - tájékoztatott dr. Szabó József, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője.

Mint megtudtuk, a bíróság megküldi a vádiratot a vádlottaknak és a védőiknek. Most még arra is lehetőség van, hogy a vádiratban foglaltakkal és a nyomozás során elhangzottakkal kapcsolatosan bizonyítási eljárást kezdeményezzenek az érintetek. A bíróságnak hivatalból meg kell vizsgálni ilyenkor azt is, hogy az előzetes letartóztatás feltételei továbbra is fennállnak-e vagy sem - mutatott rá.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!