Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.28. 15:27

Adventtől újévig rendezvénysorozat Barcikán

<p>Kazincbarcika önkormányzata és az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár sajtótájékoztatót tartott szerda délután az Adventtől Újévig című rendezvénysorozatáról.</p>

Karikás Lajosné, Kazincbarcika alpolgármestere elmondta, hogy a programsorozat az önkormányzat jelentős támogatásával valósul meg, az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár koordinálásában a város több szerevezetének, intézményének az együttműködésével, összefogásával. Sajó Attila, az Egressy igazgatója és munkatársai részletesen ismertették a programokat. December másodikán kezdődik az első adventi játszóház, kilencedikén lesz a második, tizenhatodikán a harmadik, huszonkettedikén, pedig a negyedik.

A Muzsikáló templomok koncertsorozat első rendezvénye december másodikán lesz, a második december hetedikén, a harmadik tizenötödikén, a negyedik tizenhatodikán. Darai Imre, a Kazincbarcikai Sportközpont igazgatója arról tájékoztatta az újságírókat Mikulásnapi ajándékkoncertet ad a Bojtorján együttes december ötödikén a KSK tornacsarnokban. Ezen a rendezvényen hétszáz óvodás és hétszáz alsótagozatos vesz részt. December nyolcadikán ugyanitt tartják a nemzetközi Thai-box gálát. Újdonságként december tizenhatodikán Barcikai téli korzó címmel a Főtéren fellép a Pom-Pom família és Demjén Ferenc.

Dr. Janka Gábor görög katolikus parókus, pedig arról számolt be, hogy december 20-tól 28-ig élő betlehem lesz a görög katolikus templomnál.

BGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!