boon-sportoldal

2008.06.18. 23:11

Görögország-Spanyolország, élő

<p>A D-csoport zárómérkőzése már mindkét válogatott számára tét nélküli: a spanyolok továbbjutóként lépnek pályára, míg a görögök befejezik szereplésüket. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Foci_EB_2008_06_18__G_r_gorsz_g_Spanyolorsz/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Foci EB 2008.06.18. Görögország-Spanyolország" /></a></dia>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/gorogorszag-spanyolorszag-chariteas-gol.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/gorogorszag-spanyolorszag-de-la-red-gol.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/gorogorszag-spanyolorszag-guiza-gol.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Véget ért a mérkőzés. Görögország–Spanyolország 1–2. A  spanyolok csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé.

88. perc: Jobb oldali beadást követően Guiza négy méterrről a lác alá fejelt, 1–2.

A hajrához közelítve két spanyol lehetésőg után szisszent fel a stadion népe – de még mindig 1–1 az állás.

Túl a második félidő felén lankadnak a görögök, akik védekezésre kényszerülnek.

61. perc: Az előremerészkedő De la Red 15 méterről a bal felső sarokba bombázott. Nagy gól volt! 1–1.

54. perc: Xabi Alonso a görög térfél közepéről elemi erővel találta el a jobb kapufát.

A hispánok nem akarnak leégni, így derekasan nyomnak - a hellének azonban nem pánikolnak, sőt veszélysen kontráznak.

Megkeződött a második félidő.

Véget ért az első félidő.

42. perc: Karagounis szabadrúgásból,  tanári módon ívelt középre, a szabadon hagyott Charisteas pedig 10 méterről a kapu közepébe bólintott, 1–0

38. perc: Legurított szabadrúgás után ismét Xabi Alonso jelentkezett, 26 méterről küldött lövése elzúgott a bal kapufa mellett.

Eltelt harminc perc csendben, nyugalomban...

23 perc: Végre valami! Xabi Alonso még a saját térfeléről a görög kapura ívelte a labdát, alig néhány centit tévedett: a gömg alig kerülte el a jobb sarkot.

Húsz perc múltán sem változott az ábra. szépen paasszolgatnak a fiúk, a kapukat nagyívben elkerülik...

Noha még egyik oldalon sem kapott senki a szívéhez az izgalmak miatt, mindazonáltal elvitathatatlan: becsülettel gyűrik egymást a felek a pályán. Tíz perc után feltünő a görögök lelkes játéka.

Megkezdődött a mérkőzés.

A Salzburgban rendezett mérkőzést az angol Howard Webb vezeti.

A kezőcsapatok:  

Görögország: Nikopolidis – Vyntra, Kyrgiakos, Dellas, Spyropoulos – Basinas, Katsouranis –  Salpingidis, Karagounis, Amanatidis – Charisteas.  

Spanyolország: Reina – Arbeola, Albiol. Juanito, Navarro – De la Red, Alonso – Garcia, Fabregas, Iniesta – Guiza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!