boon-sportoldal

2008.04.02. 10:35

Vizin utolsó szezonját kezdi

<p>Utolsó bajnoki szezonját kezdi Vizin László, aki nagyon eltökélt és szeretne egy szép eredménnyel búcsúzni a ralitól. A tavalyi jól bevált felálláson nem változtattak.</p>

Azaz, az idén is Zsíros Gábor navigál, és a Budai Team által felkészített Subaru Impreza WRC02-vel állnak rajthoz. Mindössze az autó színe változott meg kékről sárgára.

– Egész biztosan ez lesz az utolsó évem a raliban. Úgy gondoltam, hogy most vagyok 54 éves, és ez az a kor, amikor már be kell fejezni - jelentette ki Vizin László. - Jövőre változnak a szabályok, és a WRC-k helyét a Szuper–2000-esek veszik át. Azt a kategóriát meghagyom a fiataloknak. Az idén azonban teljes erőbedobással szeretnénk versenyezni. A mínuszolás eltörlése miatt nagyon fontos lesz a megbízhatóság. Nem hiszem, hogy a jelenlegi mezőnyben lehet majd taktikázni vagy kivárásra játszani, mert nagyon jó autók és nagyon jó pilóták lesznek az ellenfelek, úgyhogy az első méterektől nyomni kell.

Nagyon fontos lesz viszont a megbízható technika. Ebben a tekintetben, úgy érzem fejlődött a Budai Team. Egy részről már van egy év tapasztalatuk az autóval, más részről pedig sikerült megoldást találni a váltóproblémákra. Sőt még egy tartalék váltója is van a csapatnak. Úgyhogy bízom benne nem lesz vele problémánk. Két héttel Eger előtt részt vettünk egy tesztversenyen. Ott tökéletesen működött az autó, úgyhogy a versenyig nem is kell hozzányúlnunk. Nagy változás tavalyhoz képest, hogy átfényeztük az autót. Arra gondoltunk, hogy mindenki kék Subaruval versenyez, mi viszont szerettünk volna valami mást kipróbálni, így lett sárga az autónk. A célunk viszont maradt a régi: az első ötben szeretnénk végezni a bajnokságban és a versenyeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!