boon-sportoldal

2008.04.22. 18:31

Nincs Nagy kvóta, de így sincs vész

<p>Ózd - Egyéni csúcsot emelt az olaszországi Lignanoban lezajlott olimpiai kvalifikációs súlyemelő Európa-bajnokságon az ózdi Nagy Nikoletta, de végül a női szakág így is ötkarikás indulási jog nélkül maradt.</p>

Az tehát biztosra vehető, hogy a "gyengébbik nem" nem képviselheti hazánkat a pekingi játékokon, a fiúk közül pedig egyetlen versenyző lehet majd ott a világ legnagyobb sportrendezvényén.

Nagy Nikoletta a hölgyek 63 kilogrammos súlycsoportjában hatalmas csatát vívott a honfitárs Kruczler Eszterrel, aki végül összetettben egyetlen kilóval bizonyult jobbnak az ózdi lánynál. Ekkor még csak azt tudtuk, hogy Niki a B csoportban a 4. helyen végzett, de hamarosan az is kiderült, hogy összetettben a 13. pozícióhoz volt elegendő a szakításban teljesített 86, és a lökésben mutatott 106 kilogrammos produktum.

Egy kicsit bátrabban

- Azt már a kiutazáskor is tudtuk, hogy női vonalon nagyon kevés esélyünk van a pekingi utazásra – hangsúlyozta immáron ismét Ózdon a válogatott Nagy Nikoletta. – Elsősorban arra törekedtem, hogy az egyéni legjobbamat sikerüljön megjavítani. Jó formában voltam, bár lökésben még bőven maradt bennem. Egy kicsit bátrabban is ráengedhettek volna , de összességében nem lehet okom a panaszra. A kapitány és a szövetség vezetői is gratuláltak a teljesítményemhez, meg voltak velem - és úgy gondolom: a többi válogatott súlyemelővel is – elégedve.

Nagy Nikoletta a hétközi edzéseken ettől már tíz kilóval is emelt jobbat – mondta Fekete József, edző. – Persze a verseny egészen más, úgy pedig még nehezebb, hogy a gyakorlatok többségét öv nélkül kell teljesíteni. Az ózdi lánnyal ez történt.

2 milliméter

- Sajnos két milliméterrel vastagabb volt az övem a megengedettnél, ezért elvették tőlem – folytatta az ózdi lány. – Sajnálom, hogy ez a közjáték közbejött, talán még kiegyensúlyozottabb lehettem volna, ha ez az eset nem történik meg velem. Nincs olimpia, négy évvel ezelőtt és most sem sikerült kijutni. Ettől függetlenül nincs vész, az élet nem áll meg. Készülünk a soron következő feladatokra. Jön az országos bajnokság, ahol szeretnék a tavalyi vereségért visszavágni Kruczler Esztinek, és talán egy ciklust még vállalok, hátha harmadszorra sikerül az ötkarikás részvétel.

Azt viszont nem tagadta Nagy Nikoletta, hogy kicsit szomorúan, vágyakozva fogja figyelni Pekingben a súlyemelő versenyeket. Így tette négy évvel ezelőtt, és most is. Talán majd Londonban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!